English language website welcome page from Phuket dash Scuba Logo van Phuket dash Scuba

Info@phuket-scuba.com
Call or WhatsApp +66800 408805

Liveaboards Duiken 

Puket dash Scuba heeft een range van verschillende liveaboard boten voor je om uit te kiezen. Sommige schepen zijn uiterst luxueus, terwijl het bij anderen uitsluitend om het duiken zelf gaat. Maar alle boten voldoen aan onze, hoge, veiligheidseisen, zonder uitzondering.

We helpen je de liveaboard boot te selecteren die precies past bij je behoeften en wensen. Van de budget bewuste tot de verwende reiziger, wij hebben het complete overzicht voor je. We kennen de boten met hun gidsen en bemanning, we kennen de klanten en de service die aangeboden wordt, we kennen de sterke en zwakkere punten van de boten. Het is ons beleid om je wensen te nemen en een programma samen te stellen inclusief keuze van de boot, soort cabine, aantal dagen aan boord, speciaal dieet, ... precies volgens je wensen. Samengevat: alles is mogelijk.

In verband met twijfels over de betrouwbaarheid van schema's en het nakomen van afspreken werkt de zoekfunctie op data niet. Als je een liveaboard wilt doen, neem contact met ons op met je data, dan kijken we graag.

Schildpad op een liveaboard met Phuket dash Scuba.

Liveaboards Duiken

De prijzen variëren van 14.500 Baht voor een basis 3-daagse cruise tot 90.000 Baht voor een 7-daagse cruise op een high class, luxe boot. Waar je ook voor kiest, het duiken met deze liveaboard boten is altijd een gedenkwaardige herinnering. Een tropische mix van avontuur en ontspanning!
En we hebben nog iets speciaals: een liveaboard trip naar de Similan eilanden, waar je kunt aankomen en vertrekken op iedere dag die je maar wilt. Geen vaste schema's meer, je bepaalt zelf wanneer je wilt gaan en hoe lang je wilt blijven.

Het leven op deze liveaboards is pure ontspanning. Een willekeurige dag bestaat uit duiken in kristalhelder water, ontspannen op het zonnedek, genieten van heerlijke Thaise en Europese maaltijden, bezoeken van tropische eilanden. Een leven waar je makkelijk aan went!

Zicht vanaf Similan eiland #8 van boven van Phuket dash Scuba.

Similan Eilanden

De Similan Eilanden zijn een verbazingwekkende groep van negen eilanden, ten noord-westen van Phuket.
Het duiken hier is overweldigend; een van de top duikplekken in de wereld en Azië en samen met de andere liveaboard bestemmingen het beste in Thailand.Levendige riffen, schitterende koralen, indrukwekkende waaierkoralen en een ongelofelijke variëteit aan onderwaterleven inclusief grote oceaanvissen als mantaroggen en walvishaaien.

De Similans worden gekenmerkt door gigantische rotsblokken boven en onder de waterlijn, die zorgen voor geweldige vergezichten onder water en opwindende doorzwemmogelijkheden voor duikers om te verkennen. Het water is kristalhelder en de zichtbaarheid is fantastisch. De Similans hebben ook uitstekende zandstranden en ondiepe koraalriffen in de baaien, die perfect zijn om te snorkelen.

Verspreid over de negen eilanden zijn ongeveer 20 verschillende duikplekken.

Spookfluitvis verstopt tussen de koralen met Phuket dash Scuba.

Sommige van de Similan Eilanden duikplekken, Fantasea Reef bijvoorbeeld, zijn gesloten voor duikers op het moment om de duikplek te laten herstellen.

Christmas Point is een topplek. Dit is een goede plek voor mantaroggen, verpleegsterhaaien en barracuda's. Het heeft een indrukwekkende variëteit aan hard en zacht koraal en een geweldig netwerk van doorzwemmogelijkheden.
Shark Fin Reef heeft mooie koraal- en sponstuinen. Dit is een uitstekende plek om rifhaaien en gigantische Napoleon baarzen te zien.
Elephant Rock ziet er aan de oppervlakte uit als een olifantenkop. Onder het wateroppervlak is een indrukwekkend aantal tunnels en doorzwemmogelijkheden. Hier vinden we aan het begin van de duik kleine witpuntrifhaaien onder een rots en veel kleurrijke vis.
Boulder City is een andere favoriete duikplek van de Similans. Door haar open ligging is het hier mogelijk om vrijwel alles te zien, inclusief walvishaaien en manta's. Het is altijd een uitzonderlijke duik. Luipaardhaaien, Spaanse danseressen en grote barracuda's worden hier vaak gezien tegen een achtergrond van gigantische granietblokken.

Om bij de Similans te duiken kun je er voor kiezen om alleen bij de Similans te duiken op een 3-daagse liveaboard, of ook andere duikplekken verder naar het noorden te bezoeken zoals Koh Bon, Koh Tachai, Richelieu Rock en Surin Eilanden.

Foto van een manta rog bij Koh Bon, Similans liveaboards duiken met Phuket dash Scuba.

Koh Bon & Koh Tachai

De prachtige eilanden Koh Bon en Koh Tachai maken deel uit van het Similan Nationale Marine Park. Door hun geïsoleerde ligging bieden deze eilanden uitstekende mogelijkheden omte duiken met manta's en walvishaaien.

Koh Bon is een fantastische duikplek, beroemd vanwege haar bezoekende walvishaaien, mantaroggen en haaien. Er zijn duizenden scholende vissen te zien evenals octopus en sepia. Een overvloed aan koraal, anemonen en fascinerende zeesponsen maakt dit een uitzonderlijke duikplek, barstend van het leven.

Koh Tachai bestaat uit een serie van pinnacles en rotsblokken onder water, die uitstekende doorzwemmogelijkheden vormen. Een variëteit aan waaierkoralen, veersterren en anemonen maakt dit een geweldig gebied om te beduiken. Grote napoleons en geelstaart barracuda's worden vaak gezien temidden van scholende vissen zoals wimpelvis en fusiliers.

Om bij Koh Bon en Koh Tachai te duiken neem je een van de liveaboards die een gecombineerde trip naar de Similans en Surin maken. Minimale lengte van de trip is 3 dagen en 2 nachten, aanbevolen is 4 dagen en 4 nachten of zelfs langer.

Foto van een walviswhaai bij Richelieu Rock, Similans liveaboards duiken met Phuket dash Scuba.

Richelieu Rock

Het mooie Surin Marine Nationale Park ligt ten noorden van Similans. Het bestaat uit vijf granieten eilanden bedekt met schitterende bossen, idyllische stranden en mooi helder water. Richelieu Rock maakt deel uit van het Surin National Park

De Surin Eilanden zijn een uitstekende plek om veel verschillende soorten schildpadden te zien, want deze komen naar Koh Chi (een van de eilanden) om zich te voeden en eieren te leggen. Dit gebied is perfect voor onze nachtduiken.
Naast schildpadden zien we veel roggen, krabben, garnalen en ook rifhaaien.Er zijn tuinen van anemomen, sponsen en een indrukwekkende variëteit aan koralen en reuzenmosselen te zien.

De beroemde Richelieu Rock is een van de beste plekken ter wereld om walvishaaien te zien en is zeker een van de beste duikplekken van Thailand. Deze geheel onder het water liggende rots is omgeven door onderwater pinnacles, bedekt in waaier- en andere koralen, waardoor dit een spectaculaire muurduik is.

Richelieu Rock is ongelofelijk rijk aan onderwaterleven. Hier kun je zeepaardjes zien, murenen, koraalduivels, verschillende roggensoorten en scholen wimpelvis. Vanwege haar locatie in open water kun je hier ook oceaanvissen zien zoals barracuda, makreel en tonijn.

Om bij Richelieu Rock en Surin Eilanden te duiken, neem je een van de liveaboards die een gecombineerde trip naar de Similans en Surin maken. Minimale lengte van de trip is 3 dagen en 2 nachten, aanbevolen is 4 dagen en 4 nachten of zelfs langer.

Prachtige rode koralen en veel vis bij Hin Daeng, red Rock, met Phuket dash Scuba.

Hin Daeng & Hin Muang

Midden in de oceaan gelegen staat dit gebied bekend als een van de beste duikplekken ter wereld. Met uitstekend onderwater leven, geweldige onderwater landschappen en echt prachtige zachte koralen kan dit duikgebied niet worden overgeslagen.

Hin Daeng, een onderwater leemstenen pinnacle, rijst een paar meter uit boven het oppervlak en loopt steil af naar 60 meter. Geen andere plek in de Andaman Zee heeft een muur als deze. De pinnacle is bedekt met kleurrijk zacht koraal met grote groepen anemonen. Scholen barracuda, grote makrelen, tonijn en ook zeilvis zien we hier vaak, terwijl walvishaaien, zilvertiphaaien, grote stekelroggen en mantas ook regelmatig worden gezien. Alles kan hier opdagen.

Hin Daeng betekent Red Rock, en staat ook onder die naam bekend.

Photo of a whaleshark at Hin Muang or Purple Rock from Phuket dash Scuba.

Hin Muang wordt algemeen gezien als een van de beste duikplekken van Thailand. Het is ongeveer 200 meter lang en 30 meter breed, de top van de pinnacle ligt in ongeveer 10 meter water. Sepia en koraalduivels zien we hier vrijwel altijd in het tapijt van paars zacht koraal, dat de plek zijn naam heeft gegeven.

De verticale drop offs kennen een grote concentratie zig-zag oesters en scholen barracuda hangen rond bij de rotsachtige uitsteeksels. In het ondiepe vinden we grote hoeveelheden zeeanemonen.Het onderwaterleven dat we hier tegenkomen lijkt sterk op dat van Hin Daeng, met meer bezoekende oceaanvissen. En net als Hin Daeng kan dit een uitdagende duik zijn, vanwege de vaak sterke stromingen en surge.

Hin Muang betekent Purple Rock, en staat ook onder die naam bekend.

Om bij Hin Daeng & Hin Muang te duiken, en vaak zijn ook het prachtige Koh Haa en bij de Phi Phi islands inbegrepen in een trip hierheen, neem je een van onze liveaboard trips naar dit gebied. Minimale lengte van de trip is 2 dagen en 2 nachten, aanbevolen is een liveaboard trip van 3 dagen.

Boekings- en Betalingsvoorwaarden

Let op: alle prijzen zijn inclusief transfers van en naar je hotel vanuit Patong, Karon, Kata, Chalong, Rawai en Nai Harn, behalve indien anders aangegeven, lucht en lood, duikgids (max. 4 duikers per gids), ontbijt, lunch, fruit, drinkwater, thee en koffie aan boord. Als je duikuitrusting van ons wilt huren, altijd in uitstekende staat, kun je een volledige set huren voor 600 Baht per dag. Een volledige set bestaat uit BCD, ademautomaat, shorty natpak, vinnen, masker en snorkel. Tegen een kleine meerprijs kun je een duikcomputer huren. 

Op onze boekingsvoorwaarden pagina vind je alle informatie over de boekings- en afzeggingsvoorwaarden.

Hoe Kunnen We Helpen?

Bedankt! Je bericht is verzonden.
Verzenden is niet gelukt, corrigeer svp de fouten en probeer het nogmaals.