English language website welcome page from Phuket dash Scuba Logo van Phuket dash Scuba

Info@phuket-scuba.com
Call or WhatsApp +66800 408805

Dagtrips Duiken

Wij zijn er trots op, dat we alle duikplekken van Phuket iedere dag van de week aan kunnen bieden. Om dit mogelijk te maken, kunnen we je verschillende boten aanbieden die naar de diverse bestemmingen gaan.
En wij bieden niet alleen bootduiken: van November t/m April kun je iedere dag van de week ook een kustduik, nachtduik of longtail duik met ons maken! Op al onze trips nemen onze gidsen, die allemaal zeer ervaren zijn en de omgeving op hun duimpje kennen, maximaal vier gasten mee, om je zo persoonlijke aandacht te kunnen garanderen.
Sommige duikplekken staan bekend om hun grote hard koraalriffen, andere om hun gigantische rotsblokken of kleurrijke tuinen van zacht koraal. Maar ze hebben allemaal een ding gemeen, een overvloed aan leven!

Thailand staat bekend om haar uiterst gevarieerde onderwaterwereld.
Foto van MV Kepsub, een van de boten Phuket dash Scuba gebruikt.

Comfortabele en Veilige Boten

Om je een idee te geven van de boten die we gebruiken, dit is de M/V Kepsub, een snelle dagtrip boot met twee motoren en twee schroeven. Dit is een van de boten die we gebruiken, een van de meest comfortabele duikboten die hier in Phuket en omgeving rondvaren. Maar we kunnen je meer boten bieden, in alle prijs- en comfortklassen.

Wij geven een persoonlijk advies, en zorgen er voor dat je de best mogelijke ervaring krijgt. Daarom werken we samen met verschillende boten, allemaal ruim opgezet, comfortabel en veilig. Dit geeft jou, onze gast, maximale flexibiliteit en biedt ons meer opties om, afhankelijk van je persoonlijke wensen en duikervaring, advies te geven over boot en bestemming. Daar waar mogelijk, en dat is vrijwel altijd, sturen wij een privégids mee.

Foto van Shark Point, de enige pinnacle die boven water uitsteekt.

Phuket Shark Point Duiken

Shark Point, een groep van drie riffen, is een Marine Park. Het is een van de beste duikplekken in de omgeving van Phuket, bedekt met zachte koralen en anemonen.

De plek is genoemd naar de luipaardhaaien die hier vaak rustend op de zandbodem worden gezien. Koraalduivels, zeeslangen, fusiliers en barracudas zijn hier erg gewoon. De 'murenen crêche' en de zeepaardjes zijn ook een van de hoogtepunten.

Het is onmogelijk om de variëteit aan onderwaterleven die je hier binnen een paar minuten kunt zien te beschrijven.

Duiktrips naar Shark Point zijn mogelijk iedere dag van de weel, op een 3 duiken trip 4200 Baht, op onze Super Sunday 4 duiken trip 5800 Baht.

Foto van de beroemde Maya Bay op Phi Phi Ley.

Phuket Phi Phi Duiken

Vanuit Phuket gaan de duiktripsn naar Phi Phi meestal naar de beste duikplek van Phi Phi, Koh Bida Nok. Vaak is ook Koh Bida Nai inbegrepen, maar ook Palang Wall enTurtle Rock zijn mooi en worden vaak aangedaan.
Iedere dag bieden we een duiktrip aan naar Phi Phi met 2 duiken in de Phi Phi regio en 1 in het Shark Point gebied. Op zondag bieden we een speciale Super Sunday met 4 duiken.

Phi Phi bestaat uit een groep indrukwekkende leemstenen eilanden. Een aantal grotten kan worden verkend, evenals een rijkdom aan onderwaterleven, inclusief koraalduivels, schildpadden, schorpioenvissen en een pracht aan harde en zachte koralen. Het gebied staat ook bekend om de gevaarloze luipaard- en rifhaaien die we normaal gesproken zien bij de Bida Eilanden.

Duiktrips naar Phi Phi zijn mogelijk iedere dag van de week, op een 3 duiken trip 4200 Baht, op onze zondag 4 duiken trip 5800 Baht. Snorkelen is ook mooi op de Phi Phi plekken, kosten zijn 3000 Baht.
Phi Phi national park fees per duiker 600 Baht.

Foto van een deel van het wrak van de King Cruiser.

Phuket King Cruiser Duiken

Dit fantastisch scheepswrak, gezonken in mei 1997, ligt vlak bij Anemone Reef op ongeveer anderhalf uur varen vanuit Phuket. De boot bevatte vroeger een groot autodek, een middendek met salons en eetzalen en een zonnedak met een kapiteinskajuit, maar deze zijn vrijwel onherkenbaar tegenwoordig. 
Deze 88 meter lange voormalige autoveerboot kan vanwege de diepte en soms sterke stromingen en beperkt zicht een uitdagende duikplek zijn.
Op en bij het wrak kun je grote scholen zien van makreel, geelstaart of grote barracudas, koraalduivels, schorpioenvissen, keizersvissen, snapper en nog veel meer soorten. Op de zandbodem liggen soms kleine verpleegsterhaaien te slapen.
Voor meer informatie over duiken op het wrak van de King Cruiser kijk eens op onze dagtrips wrakken pagina.

Duiktrips naar het King Cruiser wrak kunnen dagelijks op een 3 duiken trip voor 4200 Baht.

Foto van een koraalduivel met schorpioenvis op ons Kata Beach huisrif.

Phuket Kata Beach Duiken

De duikplek bij Kata Beach, ons huisrif, ligt aangenaam dicht bij ons duikcentrum. Hier kunnen we ontspannen duiken aanbieden, meestal stromingsvrij. Het rif gaat geleidelijk over in een zandbodem met een maximale diepte van 12 meter. 
Er is veel klein visleven, inclusief naaktslakken, platvis, koraalduivels, schorpioenvis en sepia. 's Nachts komen vele kreeften en krabben uit hun schuilplaatsen. Ideale duikplek voor de onderwater naturalist.
Omdat Kata Beach een uitstekende plek is voor nachtduiken, bieden we dit dagelijks aan.

Duiken bij Kata Beach kan iedere dag van de week van november t/m april. 1 kustduik 1400 Baht, 1 nachtduik 1500 Baht.

Foto van de zuidtip van Koh Racha Noi.

Phuket Racha Noi Duiken

Koh Racha Noi of Koh Raya Noi (het kleine Racha Eiland) is een tropisch, onbewoond eiland ten zuiden van Phuket.

Hier vinden we plekken zowel voor de ervaren duiker als beschermde baaien voor beginners. De kans om grote maar vreedzame oceaanvissen als mantaroggen en walvishaaien te zien is uitstekend. De onderwaterwereld hier lijkt op het beroemde duiken van de Similan Eilanden.

Duiktrips naar Racha Noi zijn dagelijks mogelijk, op een 3 duiken trip 4200 Baht. Dit zijn ook de beste snorkelplekken die Phuket te bieden heeft, de kosten daarvoor bedragen 3000 Baht.

Foto van anemonen bij Anemone Reef, Phuket.

Phuket Anemone Reef Duiken

Deze leemstenen rotsformatie is een kleinschalige, geheel onder water gelegen uitvoering van haar naaste buur, Shark Point. Het levende tapijt van zeeanemonen biedt een bijna onwerkelijke indruk terwijl het heen en weer beweegt in de stroming.

Alle verschillende soorten tropische vis kunnen hier bekeken worden, luipaardhaaien zijn vaak aanwezig en grote scholen makrelen of barracudas zijn geen uitzondering! Maar het is een kleine duikplek, dus we kunnen er alleen heengaan met niet te veel duikers op de boot en als de stroming niet te sterk is.

Duiktrips naar Anemone Reef zijn mogelijk op maandag, vrijdag, zaterdag en zondag, 3 duiken 4200 Baht.

Foto van het Harruby wrak in Baai 1 van Racha Yai, Phuket.

Phuket Racha Yai Duiken

Koh Racha Yai of Koh Raya Yai (het grote Racha Eiland) is een tropisch eiland ten zuiden van Phuket, bijna onberoerd door de beschaving.

Je vindt hier hard en zacht koraal en een geweldige verscheidenheid aan tropische vis op alle duikplekken. Ontspannen 'driftduiken' is hier gebruikelijk, en ook om te snorkelen is het eiland aan te bevelen. Aan de oostkant van het eiland hebben we 5 verschillende wrakken, sommige daarvan eenvoudig toegankelijk. Voor meer informatie over duiken bij deze wrakken kijk ook op onze dagtrips wrakken pagina.

We bieden duiktrips naar Racha Yai met 2 duiken iedere dag van de week en gecombineerde trips naar Racha Noi en Racha Yai met 3 duiken ook dagelijks. 2 duiken 3600 Baht, 3 duiken 4200 Baht. Voor snorkelaars bedragen de kosten 3000 Baht of 2500 Baht voor de 2 snorkel optie.

Foto van een prachtige gorgonia fan bij Koh Doc Mai, Phuket.

Phuket Koh Doc Mai Duiken

Dit eiland is een groot rotsblok in het open water, halfweg tussen Shark Point en Phuket.

De drop off loopt tot 30 meter diep aan de oostkant, waar ook twee grotten te verkennen zijn. De westkant loopt in trappen omhoog tot vlak bij het wateroppervlak. De muur is bedekt met harde en zachte koralen, waaronder gigantische gorgonia's.
Zeepaardjes zien we hier regelmatig. Kreeft, krab en garnalen zijn enkele van de soorten die je hier tijdens een nachtduik kunt vinden.

Duiktrips naar Koh Doc Mai zijn dagelijks mogelijk, op een 3 duiken trip 4200 Baht, op onze Sunday 4 duiken trip 5800 Baht.

Dagtrip Duikpakketten

  • Boek een 3 dagen Phuket en/of Similans dagtrip duikpakket en ontvang 5% korting op het duiken.
  • Boek een 5 dagen Phuket en/of Similans dagtrip duikpakket en ontvang 10% korting op het duiken.
  • Boek een 7 dagen Phuket en/of Similans dagtrip duikpakket en ontvang 15% korting op het duiken.

Let op: alle prijzen zijn inclusief van en naar je hotel vanuit Patong, Karon, Kata, Chalong, Rawai en Nai Harn (behalve indien anders aangegeven), lucht, lood, duikgids (max. 4 duikers per gids), aan boord ontbijt, lunch, fruit, drinkwater, thee en koffie. Als je duikuitrusting wilt huren, altijd in uitstekende conditie, betaal je voor een volledige set 600 Baht per dag. Een volledige set omvat BCD, automaat, shorty natpak, vinnen, masker en snorkel. Duikcomputer hebben we tegen een kleine meerprijs te huur.

Op onze boekingsvoorwaarden pagina vind je alle informatie over de boekings- en afzeggingsvoorwaarden.

Hoe Kunnen We Helpen?

Bedankt! Je bericht is verzonden.
Verzenden is niet gelukt, corrigeer svp de fouten en probeer het nogmaals.