English language website welcome page from Phuket dash Scuba Logo van Phuket dash Scuba

Info@phuket-scuba.com
Call or WhatsApp +66800 408805

Open Water Duiker en Scuba Duiker

In de Open Water en de Scuba Duiker cursussen neemt je SSI of PADI Instructeur je door de basis van het leren duiken. Je begint in een zwembad hier in Kata Phuket en gaat daarna de open zee op, de achtergrond kennis pik je ondertussen ook op.

Verdienen van je certificaat is pas het begin. Als een gecertificeerde duiker staan geweldige duikbestemmingen, opwindende mensen, ongeëvenaard avontuur en een ongewone rust op je te wachten. En, naarmate je verder gaat met je avontuur en je ervaring krijgt door hogere trainingniveaus, worden je mogelijkheden steeds groter.

Al onze prijzen zijn inclusief huur van de duikuitrusting, maaltijden op de boot, manual, gebruik van andere leermaterialen, dagelijkse transfers van en naar je hotel vanuit de meeste Phuket plaatsen en certificeringskosten.
De cursussen kunnen iedere dag van de week beginnen.

Voor alle beginnerscursussen is een gratis duikverzekering inclusief.

Open Water Cursus Praktische Informatie

Open Water Cursus Programma

Duiken leren is niet moeilijk, maar zoals met iedere activiteit die de moeite waard is, kost het wat tijd en inspanning. Tijdens de Open Water Duiker cursus van Phuket dash Scuba dot Com kun je genieten van drie fases: Theorie Ontwikkeling, Zwembad Duiken en Open Water Duiken.

1. Theorie Ontwikkeling Dit ontwikkelt je bekendheid met basis principes en procedures. Je leert dingen als hoe druk je lichaam beïnvloedt, hoe je goede uitrusting uit kunt zoeken en waar je rekening mee moet houden bij het plannen van duiken. Je doet dit door het lezen van de vijf hoofdstukken van de Open Water Duiker Manual en het bekijken van de Open Water Duiker Video (waarin je ook al de oefeningen ziet die je gaat leren).
Samen met je instructeur ga je door wat je in ieder hoofdstuk hebt geleerd en krijg je een korte quiz om er zeker van te zijn dat je het begrijpt. Aan het einde van de cursus krijg je een examen dat je er van verzekert dat je de hoofdlijnen en ideeën begrijpt.
Het theoretisch gedeelte van de cursus wordt meestal vooraf online gedaan.
2. Zwembad Duiken Dit is waar het om gaat – duiken. Je ontwikkelt de basis duikvaardigheden in een zwembad. Hier leer je alles vanaf het klaarmaken van je uitrusting tot hoe je makkelijk water uit je masker kunt krijgen zonder naar de oppervlakte te gaan. Je zult ook enkele noodoefeningen doen, zoals het delen van lucht – gewoon voor het geval dat. Plus, misschien doe je wat spelletjes, je ontmoet nieuwe mensen en je hebt veel plezier.
Er zijn vijf zwembadduiken, die allemaal uitbouwen wat je in de voorgaande hebt geleerd. Gedurende deze vijf duiken krijg je de duikvaardigheden onder de knie die je nodig hebt om in het buitenwater te duiken.
We gebruiken voor de zwembad duiken een zwembad hier in Kata Phuket dat speciaal gebouwd is voor het geven van duikcursussen. Ideaal dus.
3. Open Water Duiken Na je zwembadduiken leer je samen met je nieuwe vrienden nog veel meer tijdens vier open water duiken met je Instructeur op een van onze duikplekken. Dit is waar je met veel plezier al het geleerde bij elkaar brengt en je het onderwater avontuur helemaal zult ervaren. De duikplekken zijn ons huisrif hier bij Kata Beach, Racha Yai of Racha Noi.

De Open Water Duiker cursus is flexibel en prestatie gebaseerd, wat betekent dat we het programma op verschillende schema's aan kunnen bieden, en de snelheid af kunnen stemmen op je voortgang. Het is mogelijk om de cursus helemaal te doorlopen en af te ronden in slechts drie of vier dagen. Na succesvolle afronding van de cursus ontvang je de wereldwijd erkende Open Water Duiker Certificering.
Met een maximaal aantal van vier studentem per instructeur zijn al onze cursussen semiprivé, als je wilt kunnen we je zelfs een privé cursus aanbieden. Neem even contact met ons op als je geïnteresseerd bent in een privé duikcursus hier op Phuket.

De cursusprijsis 13,450 Baht (SSI) of 14,950 Baht (PADI), inclusief 3 bootduiken en 2 kustduiken, alle duikuitrusting, gebruik van andere lesmaterialen en transfers van en naar je hotel van de meeste plaatsen op Phuket. Tussen mei en oktover zijn 2 dagen op de boot met 5 duiken inbegrepen, als je er tussen November en april de voorkeur aan geeft om 2 dagen met 5 duiken op de boot te gaan dan kan dat tegen kleine extra kosten. Voor 15,950 Baht (SSI) of 17,450 Baht (PADI) doen we hetzelfde programma maar in 4 dagen met 5 bootduiken.

Voor budget reizigers bieden we dezelfde cursus, maar met vier duiken bij ons huisrif hier in Kata. Ook de prijs is budget: 11.450 Baht (SSI) of 12,950 Baht (PADI).

De Junior Open Water Duiker cursus voor jongeren van 10-14 jaar is hetzelfde programma als dat voor volwassenen. Alleen de junior duiker moet tot een leeftijd van 15 duiken met een gecertificeerde volwassene.

Open Water Cursus Doorverwijzing

Wil je je Open Water Cursus afronden in het tropische, warme water van Phuket nadat je de theorie en zwembad-oefeningen thuis gedaan hebt? Geen probleem, je kunt je cursus hier meth Phuket dash Scuba dot Com afmaken.

Inclusief alle duikuitrusting, gebruik van leermaterialen, dagelijkse transfers van de meeste Phuket plaatsen, maaltijden op de boot en certificeringskosten rekenen we 9,950 Baht (SSI) of 11,450 Baht (PADI) voor 3 bootduiken en 2 strandduiken. Tussen mei en oktober 2 dagen op de boot met 5 duiken zijn inbegrepen, als je er tussen november en april de voorkeur aan geeft om 2 dagen op de boot te gaan met 5 duiken kan dat, de kosten bedragen dan 11,450 Baht (SSI) of 12,950 Baht (PADI).

Scuba Duiker Cursus

De Scuba Duiker cursus is ontwikkeld voor mensen met maar een paar dagen tijd. In slechts twee dagen kun je een overal op de wereld erkend duikcertificaat behalen. Een dag theorie en zwembad en twee vrijwater duiken zijn voldoende om je de basis van het duiken bij te brengen. Na de eerste dag nemen we je mee op de boot voor je eerste duikervaring in de oceaan.

Met dit certificaat kun je duiken onder begeleiding van een divemaster, assistent instructeur of instructeur tot maximaal 12 meter diep. Bij een latere gelegenheid kun je de cursus voortzetten en je duikvaardigheden uitbreiden door nog twee dagen cursus te doen en je Open Water Duiker certificaat te verdienen.

De cursusprijs is 8,950 Baht (SSI) of 10,450 Baht, afhankelijk van de condities doen we de open water duiken op ons huisrif of vanaf de duikboot. Als je er tussen november en april de voorkeur aan geeft om vanaf de boot te duiken bedragen de extra kosten 1,000 Baht.

Als je al Scubaduiker bent en je wilt tot Open Water Duiker opwaarderen dan kan dat met Phuket dash Scuba dot Com al in 2 dagen. Opwaardering inclusief 2 bootduiken kosts 10,450 Baht (SSI) of 11,950 Baht (PADI), inclusief 2 strandduiken 8,950 Baht (SSI) of 10,450 Baht (PADI). Strandduiken zijn mogelijk van november t/m april.

Al deze prijzen zijn inclusief duikuitrusting, maaltijden aan boord, manual, gebruik van leermaterialen, dagelijkse transfers van en naar je hotel van de meeste plaatsen op Phuket en certificeringskosten.
De cursussen kunnen iedere dag beginnen.