Duiken Phuket Thailand met Phuket dash Scuba dot Com. Alle Phuket dagtrip duikplekken iedere dag van de week met je persoonlijk Nederlandstalig duikcentrum op Phuket.
Dagtrip duiken informatie van Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), dagtrip scuba duiken Phuket Thailand

Dagtrips

Wij zijn er trots op, dat we alle duikplekken van Phuket iedere dag van de week aan kunnen bieden. Om dit mogelijk te maken, kunnen we je verschillende boten aanbieden die naar de diverse bestemmingen gaan.

En wij bieden niet alleen bootduiken: van November t/m April kun je iedere dag van de week ook een kustduik, nachtduik of longtail duik met ons maken! Op al onze trips nemen onze gidsen, die allemaal zeer ervaren zijn en de omgeving op hun duimpje kennen, maximaal vier gasten mee, om je zo persoonlijke aandacht te kunnen garanderen.

Sommige duikplekken staan bekend om hun grote hard koraalriffen, andere om hun gigantische rotsblokken of kleurrijke tuinen van zacht koraal. Maar ze hebben allemaal een ding gemeen:

Een overvloed aan leven!

Thailand staat bekend om haar uiterst gevarieerde onderwaterwereld.

Comfortabele Boten

Phuket Thailand scuba duiken dagtrips met Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com); dagtrip duikboot

Om je een idee te geven van de boten die we gebruiken, dit is de M/V Kepsub, een snelle dagtrip boot met twee motoren en twee schroeven. Dit is een van de boten die we gebruiken, een van de meest comfortabele duikboten die hier in Phuket en omgeving rondvaren. Maar we kunnen je meer boten bieden, in alle prijs- en comfortklassen.

Wij geven een persoonlijk advies, en zorgen er voor dat je de best mogelijke ervaring krijgt. Daarom werken we samen met verschillende boten, allemaal ruim opgezet, comfortabel en veilig. Dit geeft jou, onze gast, maximale flexibiliteit en biedt ons meer opties om, afhankelijk van je persoonlijke wensen en duikervaring, advies te geven over boot en bestemming. Daar waar mogelijk, en dat is vrijwel altijd, sturen wij een privegids mee.

Shark Point

Klik hier voor een korte video van scuba duiken Phuket Thailand - Shark Point.

Phuket duiken bij Shark Point.

Shark Point, een groep van drie riffen, is een Marine Park. Het is een van de beste duikplekken in de omgeving van Phuket, bedekt met zachte koralen en anemonen.

De plek is genoemd naar de luipaardhaaien die hier vaak rustend op de zandbodem worden gezien. Koraalduivels, zeeslangen, fusiliers en barracudas zijn hier erg gewoon. De 'murenen crêche' en de zeepaardjes zijn ook een van de hoogtepunten.

Het is onmogelijk om de variëteit aan onderwaterleven die je hier binnen een paar minuten kunt zien te beschrijven.

  Duiktrips naar Shark Point zijn mogelijk iedere dag van de week.
 • 2 duiken 4.000 Baht

 • 3 duiken 4.200 Baht

 • 4 duiken 5.800 Baht

Racha Noi

Klik hier voor een korte video van scuba duiken Phuket Thailand - Koh Racha Noi.

Phuket duiken bij Koh Racha Noi.

Koh Racha Noi or Koh Raya Noi (the small Racha island) is a tropical uninhabited island south of Phuket.

Koh Racha Noi of Koh Raya Noi (het kleine Racha Eiland) is een tropisch, onbewoond eiland ten zuiden van Phuket.

Hier vinden we plekken zowel voor de ervaren duiker als beschermde baaien voor beginners. De kans om grote maar vreedzame oceaanvissen als mantaroggen en walvishaaien te zien is uitstekend.

De onderwaterwereld hier lijkt op het beroemde duiken van de Similan Eilanden.

  We bieden 3-duiken duiktrips naar Racha Noi en Racha Yai iedere dag van de week.
 • 3 duiken 4.200 Baht

Racha Yai

Klik hier voor een korte video van scuba duiken Phuket Thailand - Koh Racha Yai.

Phuket duiken bij Koh Racha Yai.

Koh Racha Yai of Koh Raya Yai (het grote Racha Eiland) is een tropisch eiland ten zuiden van Phuket, bijna onberoerd door de beschaving.

Je vindt hier hard en zacht koraal en een geweldige verscheidenheid aan tropische vis op alle duikplekken. Ontspannen 'driftduiken' is hier gebruikelijk, en ook om te snorkelen is het eiland aan te bevelen. Daarnaast is zeker ook het wrakje in Baai 1 zeker een bezoekje waard.

  We bieden duiktrips naar Racha Yai met 2 duiken iedere dag van de week en gecombineerde trips naar Racha Noi en Racha Yai met 3 duiken ook iedere dag van de week.
 • 2 duiken 3.600 Baht

 • 3 duiken 4.200 Baht

Anemone Reef

Klik hier voor een korte video van scuba duiken Phuket Thailand - Anemone Reef.

Phuket duiken bij Anemone Reef.

Deze leemstenen rotsformatie is een kleinschalige, geheel onder water gelegen uitvoering van haar naaste buur, Shark Point. Het levende tapijt van zeeanemonen biedt een bijna onwerkelijke indruk terwijl het heen en weer beweegt in de stroming.

Alle verschillende soorten tropische vis kunnen hier bekeken worden, luipaardhaaien zijn vaak aanwezig en grote scholen makrelen of barracudas zijn geen uitzondering!

  Duiktrips naar Anemone Reef zijn mogelijk op maandag, vrijdag, zaterdag en zondag.
 • 2 duiken 4.000 Baht

 • 3 duiken 4.200 Baht

King Cruiser wrak

Klik hier voor een korte video van scuba duiken Phuket Thailand - King Cruiser wrask.

Phuket duiken bij King Cruiser wrak.

Dit fantastische scheepswrak, gezonken in mei 1997, bevindt zich vlak bij Anemone Reef, ongeveer anderhalf uur varen vanuit Phuket. De boot bevatte vroeger een groot autodek, een middendek met salons en eetzalen en een zonnedak met een kapiteinskajuit, maar deze zijn vrijwel onherkenbaar tegenwoordig. Deze 88 meter lange voormalige autoveerboot kan vanwege de diepte en soms sterke stromingen en beperkt zicht een uitdagende duikplek zijn.

Het King Cruiser wrak is haar leven begonnen als een passagiersveerboot in Japan, is na geruime tijd verhuisd naar Koh Samui, en uiteindelijk hier in de Andaman Zee beland, waar ze dagelijks trips maakte tussen Phuket en Phi Phi. Het was vroeger een autoveerboot, maar aangezien Phi Phi autovrij is is ze geeindigd als uitsluitend een passagiersveerboot.

Op een routine trip op 4 mei 1997 is ze tegen Anemone Reef gevaren, waarbij het bovenste gedeelte van het rif verdwenen is en het rif door de buik van de King Cruiser is gescheurd. King Cruiser is 4 uur later gezonken zodat alle passagiers en bemanning ruim de tijd hadden om het wrak te verlaten. De King Cruiser is langzaam gezoken, en rust nu op een diepte van 32 meter. Dit grote 88 meter lange en 25 meter brede wrak is een fantastisch kunstmatig rif, met grote scholen van verschillende vissoorten. Maar het is een duik voor gevorderden vanwege diepte, zicht en matige tot sterke stromingen.

Opo de achtersteven is een meerlijn, met vaak sterke zijstromingen is het erg belangrijk om af te dalen langs deze lijn, het zou erg jammer zijn het King Cruiser wrak te missen. Het wrak begint bij 18 meter, meestal volgen we de contouren van het schip aan de bakboordkant naar de boeg, en komen langs de stuurboordkant weer terug, waarbij we door twee deuren een gang oversteken door een doorzwem. Kijk goed uit voor scherpe objecten en hou je luchtverbruik en decompressietijden in de gaten. Opstijging gaat weer langs de meerlijn waar we ook onze 3 minuten 5 meter veiligheidsstop maken.

Op en bij het wrak kun je grote scholen zien van makreel, geelstaart of grote barracudas, koraalduivels, schorpioenvissen, keizersvissen, snapper en nog veel meer soorten. Op de zandbodem liggen soms kleine verpleegsterhaaien te slapen.

  Duiktrips naar het wrak van de King Cruiser zijn mogelijk iedere dag van de week.
 • 2 duiken 3.600 Baht

 • 3 duiken 4.200 BahtKoh Doc Mai

Klik hier voor een korte video van scuba duiken Phuket Thailand - Koh Doc Mai.

Phuket duiken bij Koh Doc Mai.

Dit eiland is een groot rotsblok in het open water, halfweg tussen Shark Point en Phuket.

De drop off loopt tot 30 meter diep aan de oostkant, waar ook twee grotten te verkennen zijn. De westkant loopt in trappen omhoog tot vlak bij het wateroppervlak. De muur is bedekt met harde en zachte koralen, waaronder gigantische gorgonia's.

Zeepaardjes zien we hier regelmatig. Kreeft, krab en garnalen zijn enkele van de soorten die je hier tijdens een nachtduik kunt vinden.

  Duiktrips naar Koh Doc Mai zijn mogelijk iedere dag van de week.
 • 3 duiken 4.200 Baht

 • 4 duiken 5.800 Baht

Phi Phi Eilanden

Klik hier voor een korte video van scuba duiken Phuket Thailand - Koh Phi Phi.

Phuket duiken bij Phi Phi (Bida) Eilanden.

Alhoewel we de trip naar de Phi Phi eilanden ook op andere dagen maken, bieden we op zondag een speciaal programma, "SUPER SUNDAY" !!! (vier duiken) En iedere dag bieden we een dagtrip aan naar Phi Phi met drie duiken.

Phi Phi bestaat uit een groep indrukwekkende leemstenen eilanden. Een aantal grotten kan worden verkend, evenals een rijkdom aan onderwaterleven, inclusief koraalduivels, schildpadden, schorpioenvissen en een pracht aan harde en zachte koralen.

Het gebied staat ook bekend om de gevaarloze luipaard- en rifhaaien die we normaal gesproken zien bij de Bida Eilanden. Twee van onze vier "Super Sunday" duiken maken we bij deze eilanden. Ook op de andere dagtrips maken we meestal een of twee duiken bij de Bida Eilanden.

  Duiktrips naar de Phi Phi Eilanden met 3 duiken zijn mogelijk iedere dag van de week behalve dinsdag.
 • 3 duiken 4.200 Baht

 • 4 duiken 5.800 Baht

 • Phi Phi national park fees per duiker 600 Baht

Kata Beach

Koraalduivel (lionfish) bij Kata Beach van Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), dagtrip scuba duiken Phuket Thailand

Phuket duiken bij Kata Beach.

De duikplekken bij Kata Beach liggen aangenaam dicht bij ons duikcentrum. Hier kunnen we ontspannen duiken aanbieden, meestal stromingsvrij.

De riffen gaan geleidelijk over in een zandbodem met een maximale diepte van 12 meter (18 meter voor de duikstek Karon Rock). Er is veel klein visleven, inclusief naaktslakken, platvis, koraalduivels, schorpioenvis en sepia. 's Nachts komen vele kreeften en krabben uit hun schuilplaatsen. Ideale duikplekken voor de onderwater naturalist.

Omdat Kata Beach een uitstekende plek is voor nachtduiken, bieden we dit drie keer per week.

En een of twee dagduiken, direct vanaf de kust, kun je iedere weekdag maken.

  Duiken bij Kata Beach is iedere dag van de week mogelijk van November t/m April.
  Ook nachtduiken zijn iedere dag van de week mogelijk.
 • 1 kustduik 1.400 Baht

 • 1 nachtduik 1.500 Baht

 

Similan Eilanden en Koh Bon

Schorpioenvis bij de Similans van je persoonlijk Nederlandstalig duikcentrum Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), dagtrip scuba duiken Phuket Thailand

Phuket duiken bij de Similans en Koh Bon.

De Similan Eilanden en Koh Bon zijn een beroemde liveaboard scuba duiken bestemming. Maar je kunt er ook heengaan op een dagtrip.

Uitstekend duiken, goed zicht en een uniek panorama onder water en aan de oppervlakte. Koh Bon is de plek in Thailand met de grootste kans op een ontmoeting met een mantarog.

Voor meer informatie over het duiken bij de Similan Eilanden en Koh Bon, klik hier om te kijken bij onze liveaboard informatie.

  Duiken bij de Similan eilanden is mogelijk van November t/m April iedere dag van de week behalve woensdag en zondag, bij Koh Bon in dezelfde periode op woensdag en zondag.
 • Similans 2 duiken 6.300 Baht

 • Koh Bon 2 duiken 6.300 Baht

Deze prijzen zijn inclusief Similan National Park Fees.

Richelieu Rock en Koh Tachai

Harlequin garnaal van Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), dagtrip scuba duiken Phuket Thailand

Phuket duiken bij Richelieu Rock en Koh Tachai.

Richelieu Rock is waarschijnlijk Thailand's beste duikplek. Harde en kleurrijke zachte koralen, macro leven, scholende vissen, barracuda, je kunt hier alles tegenkomen. Koh Tachai is minder kleurrijk maar net zo mooi en een uitdagende duikplek.

Richelieu Rock en Koh Tachai zijn ook het thuis van 'the gentle giant', de walvishaai. Echt spectaculaire duikplekken ongeacht de zichtbaarheid. Maximale diepte 40 meter, zwakke tot zeer sterke stroming, alleen geschikt voor ervaren duikers.

Voor meer informatie over het duiken bij Richelieu Rock, klik hier om een kijkje te nemen bij onze liveaboard sectie.

  Duiken bij Richelieu Rock en Koh Tachai is mogelijk van November t/m April, Richelieu Rock op maandag, woensdag, vrijdag en zondag, Koh Tachai op donderdag.
 • Richelieu Rock 2 duiken 5.900 Baht

 • Koh Tachai 2 duiken 5.600 Baht

Deze prijzen zijn inclusief National Park Fees en transfers vanuit Khao Lak. Transferkosten vanuit Phuket zijn nog niet inbegrepen, deze zijn afhankelijk van aantal duikers en accommodatie.

Hin Daeng/Hin Muang

Walvishaai bij Hin Daeng van Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), dagtrip scuba duiken Phuket Thailand

Phuket duiken bij Hin Daeng en Hin Muang.

Minder bekend dan de Similans, maar net zo mooi. Waarschijnlijk de beste plek in de omgeving om walvishaaien te zien, en beroemd vanwege de andere grootvis. Hin Daeng heeft een schitterende muur, die tot meer dan 60 meter diepte doorloopt.

Voor meer informatie over het duiken bij Hin Daeng en Hin Muang, klik hier om te kijken bij onze liveaboard informatie.

Dagtrip duiken bij Hin Daeng en Hin Muang is mogelijk van November t/m April.

Prijs op aanvraagWe bieden ook aantrekkelijke Phuket en Similans duikpakketten!

 • Boek een 3 dagen Phuket en/of Similans dagtrip duikpakket en ontvang 5% korting op het duiken
 • Boek een 5 dagen Phuket en/of Similans dagtrip duikpakket en ontvang 10% korting op het duiken
 • Boek een 7 dagen Phuket en/of Similans dagtrip duikpakket en ontvang 15% korting op het duiken

Let op: alle prijzen zijn inclusief transfers van en naar je hotel vanuit Patong, Karon, Kata, Rawai, Chalong en Nai Harn, lucht en lood, duikgids (max. 4 duikers per gids), ontbijt, lunch, fruit, drinkwater, thee en koffie aan boord.

Als je duikuitrusting wilt huren, altijd in uitstekende conditie, betaal je voor een volledige set 600 Baht per dag. Een volledige set omvat BCD, automaat, shorty natpak, vinnen, masker en snorkel. Duikcomputer en volledig natpak hebben we tegen een kleine meerprijs te huur.

 

Laat ons weten wanneer je wilt gaan.
We bieden namelijk alle duikplekken op vrijwel iedere dag van de week.

Op onze boekingsbeleid pagina vind je alle informatie over de boekings- en afzeggingsvoorwaarden. Op onze speciale aanbiedingen pagina vind je onze last minutes, speciale dagtrips en speciale liveaboard aanbiedingen.

53 Katekwan Road, Kata Beach, 83100 Phuket, Thailand

Telefoon +66(0)76 284580, fax. +66(0)76 284580, Hotline 24/7: +66(0)80 0408805
info@phuket-scuba.com

Skype: phuket-scuba


phuket-scuba.com, Je persoonlijk Nederlandstalig Duikcentrum en Duikschool op Phuket Thailand, TAT/OTD-no. 34/00245