Phuket en Thailand informatie van Phuket dash Scuba dot Com. Practische informatie over Phuket en Thailand van je persoonlijk Nederlandstalig duikcentrum op Phuket, Thailand.
Practische informatie van je persoonlijk Nederlandstalig duikcentrum Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), practische informatie over Phuket en Thailand

Phuket Informatie

Thailand ligt in het centrum van zuidoost Azië, grenzend aan Cambodja in het oosten, aan Laos in het noordoosten (beide maakten ooit deel uit van het oude koninkrijk Siam) en in het noordwesten grenzend aan Myanmar (Birma). Aan de oostkant liggen de Golf van Thailand en de Zuid Chinese Zee en aan de westkust de Andaman Zee en de Indische Oceaan.

Behalve Phuket en het duiken hier zijn hoogtepunten in Thailand het noorden (Chiang Mai) met haar bergen en trekkingsmogelijkheden, en Bangkok, een echte wereldstad waar Oost en West elkaar ontmoeten. Uiteraard is ook de natuurlijke schoonheid van Thailand, weergegeven in haar talrijke nationale parken, zeer de moeite waard. Natuurlijk is ook het natuurschoon in Thailand, zie bijvoorbeeld het grote aantal nationale parken, zeer de moeite van het bezichtigen waard.

De Parel van de Andaman

Kaart van Phuket; duikcursussen, dagtrip en liveaboard duiken in Phuket, Thailand en de Similans Eilanden met je persoonlijk Nederlandstalig duikcentrum Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com)

Phuket Eiland ligt aan de zuidwest kust van Thailand, 885 km ten zuiden van Bangkok. Het is 48 km lang en beslaat 550 vierkante km. Aan de westkant ziet Phuket uit op de Andaman Zee; aan de oostkust ligt Phang-Nga Baai met haar spectaculaire, apart gevormde eilanden, per boot gemakkelijk bereikbaar vanuit Phuket. In het noorden verbindt de Sarasin Brug het eiland met het vasteland, waardoor het gemakkelijk is Phuket via de weg te bereiken.

Phuket is het grootste eiland in Thailand, ongeveer even groot als Singapore. Op iets meer dan een uur vliegen vanuit Bangkok of Singapore, en met dagelijkse verbindingen naar de belangrijkste Aziatische vliegvelden, is Phuket ideaal gelegen voor een kort uitje of een ontspannen vakantie.

Liefkozend de "Parel van de Andaman" genoemd, bezit het eiland opmerkelijke schoonheid met haar tropische heuvels in het noorden en aan de zuid- en westkust.

Vroeger bekend vanwege de tinmijnen en rubberplantages, komen bezoekers nu op zoek naar een plaats om te ontspannen en de omgeving te verkennen, zowel boven als onder het wateroppervlak!
Rubberplantages zijn er nog steeds, maar de tinmijnen zijn verdwenen. De populairste stranden zijn Patong, Karon en Kata, gelegen aan de westkant van het eiland.

Phuket eiland is eenvoudig per auto of brommer te verkennen, de wegen zijn meestal behoorlijk goed. Gedetailleerde kaarten van het eiland en de omliggende gebieden zijn gratis verkrijgbaar in ons duikcentrum.

Phuket is beroemd vanwege haar prachtige stranden en tropische zonsondergangen, maar er is meer. Naast mooie stranden, groene, tropische jungles, heerlijk lokaal eten en vriendelijke mensen, is er ook veel te doen.
Phuket, het naburige Phang Nga en de Phi Phi Eilanden hebben enkele van de mooiste uitzichten in zuidoost Azië. Combineer een sightseeing toer met snorkelen, kanoën of vissen. Neem een boot naar de eilanden, speel een rondje golf op courses van wereldklasse of doe een SSI of PADI duikcursus. Voor de kleintjes is er mini golf, bowling, olifantentrekkings of gewoonweg frisbee spelen op het strand.

Als je de voorkeur geeft aan het koele interieur van het bos zijn er eco-adventure-trekkings of kan je kayakken in de nationale parken. Voor degenen die liever het nachtleven verkennen zijn er disco's, talrijke bars en veel uitstekende restaurants.

Onafhankelijk van je belangstelling, stemming of het weer, er is iets voor iedereen! Je zult niet teleurgesteld zijn.

Duiken

Hengelaarsvis van je persoonlijk Nederlandstalig duikcentrum Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), scuba duiken Phuket Thailand

Phuket is de natuurlijke basis om het duiken in de Andaman Zee te verkennen. De wateren hier hebben een uitstekend onderwaterleven met levendige koraalriffen, een grote variëteit aan rif- en oceaanvissen en zowel harde als zachte koralen. Voeg daar nog de duizenden andere onderwater-organismen aan toe, allemaal met hun eigen rol in het op peil houden van het koraal ecosysteem als geheel, en je hebt een fascinerende duikomgeving!

Vijf soorten zeeschildpadden leggen eieren op eilanden in Thai wateren, allemaal soorten die met uitsterven worden bedreigd. Bemerkenswaardig onderwaterleven zijn ook de zoogdieren. Ten minste twee soorten dolfijnen komen vast voor in de Thai wateren, en enkele soorten walvissen komen vaak op bezoek.

Phuket hoort bij de top 10 duikbestemmingen van de wereld. Spectaculaire riffen, unieke onderwater rotsformaties en een grote variëteit aan onderwaterleven bieden uitstekende mogelijkheden aan duikers van alle niveaus.

Phuket Duiken Hoogtepunten

Schildpad van je persoonlijk Nederlandstalig duikcentrum Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), scuba duiken Phuket Thailand
 • De zichtbaarheid kan fantastisch zijn, bij de Similan Eilanden vaak meer dan 30 meter, tot zelfs meer dan 40 meter!
 • Warm water (gemiddelde temperatuur 29° C), bij de Similan Eilanden meestal 1-2 graden kouder.
 • Honderden soorten hard en zacht koraal, ontelbare rifvissen (inclusief een aantal van de grotere soorten) en veel ander rifleven.
 • De kans om te zwemmen met walvishaaien en mantaroggen.
 • Tientallen mooie eiland bestemmingen liggen binnen het bereik van dagtrips en liveaboard duikcruises vanuit Phuket.
 • Duiken is het hele jaar mogelijk in de wateren in de directe omgeving van Phuket
 • Comfortabele liveaboard boten met uitstekend eten en prima duikgidsen gaan naar de Similan Eilanden, Koh Bon, Koh Tachai en Richelieu Rock.
 • Duikcursussen worden aangeboden in vrijwel iedere taal, bij Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com) zelfs in het Nederlands!
  En wat is een beter souvenir om mee naar huis te nemen dan een PADI Open Water Duiker certificaat, of, als je al gecertificeerd bent, erkenning voor het volgen van een specialty cursus zoals onderwater naturalist, navigator of wrakduiker?

Phuket Stranden

Zicht op Kata Beach van je persoonlijk Nederlandstalig duikcentrum Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), scuba duiken Phuket Thailand

Phuket heeft veel mooie stranden, de mooiste liggen verspreid over de hele westkust. Ieder strand heeft zijn eigen karakter, van kleine baaien tot grote stukken wit zand met veel actie en activiteiten. 's Avonds komen grotere plaatsen als Patong echt tot leven, terwijl andere rust bieden, ver weg van de grote meute.

Slechts 15 minuten ten zuiden van Patong ligt Kata Beach, een grote, ronde baai begrensd door rotsblokken waar de plaatselijke vissers nog steeds hun netten uitgooien.
Kata dorp, vlakbij het strand, heeft een gezellige atmosfeer behouden met groepen restaurants, barretjes en kleine hotels. Het nachtleven is hier kleinschalig, maar er zijn enkele goede muziekbars en winkeltjes.

Het strand heeft slechts enkele grotere hotels en is gespaard gebleven van hoogbouw. Er is een aantal goede gasthuizen en kleine hotels met uitstekend eten. De zuidpunt van Kata is een populaire plek voor surfers tijdens het monsoonseizoen.

Practische Informatie voor de Bezoeker

 • Bereiken van Phuket - Phuket is bereikbaar per vliegtuig, trein of bus. Er zijn directe vluchten vanuit de belangrijkste Aziatische steden, zoals Singapore, Kuala Lumpur, Hong Kong en natuurlijk Bangkok (ieder uur meerdere vluchten). De reistijd bedraagt ongeveer 1 uur. Vanuit de Europese vliegvelden zijn er dagelijks vluchten naar deze steden. Daarnaast bieden sommige Europese chartermaatschappijen directe vluchten aan naar Phuket.
  Vanuit Bangkok gaan treinen naar het zuiden van Thailand, en vanuit Singapore en Kuala Lumpur naar Bangkok. Om Phuket te bereiken moet je in Surat Thani overstappen op de bus naar Phuket.
  Per bus: vanuit Bangkok vertrekken dagelijks bussen vanaf het zuidelijk busstation. De reis duurt ongeveer 12 uur; afhankelijk van de kwaliteit van de bus breng je deze tijd in meer of minder comfort door. Er zijn ook veel toeristenbussen die dagelijks vertrekken, te boeken via alle reisbureautjes in Bangkok. We raden echter aan om de door de overheid gereguleerde bussen te nemen en niet te boeken bij een van de reisbureautjes.
 • Visum - Een 30-dagen visum vrije entree wordt automatisch verstrekt aan houders van een geldig Belgisch of Nederlands paspoort. Als je niet in het bezit bent van een vliegticket naar buiten Thailand, is het het beste om een visum aan te vragen bij een Thaise ambassade of consulaat. Thaise ambassades zijn in Brussel en Den Haag, consulaten in Antwerpen en Amsterdam.
 • Openingsuren - De meeste kantoren zijn geopend van 09.00 tot 17.00 uur op werkdagen en van 09.00 tot 12.00 uur op zaterdagen, behalve op officiële feestdagen, de uren variëren dan. De meeste winkels zijn minimaal 12 uur per dag open, 7 dagen per week.
 • Banken - De banken zijn geopend maandag tot vrijdag van 08.30 tot 15.30 uur. Wisselkantoren zijn meestal 12 uur per dag open, 7 dagen per week. Bankautomaten zijn overal aanwezig, dus het is in principe niet nodig contant geld of travellers checks mee te nemen.
  De locale valuta is de Thaise Baht. Via onze Currency Converter kun je makkelijk de prijzen omrekenen.
 • Post - De postkantoren zijn normaal gesproken open van 08.00 tot 16.30 uur. De Thaise postdienst is betrouwbaar, maar het is een goed idee om belangrijkse stukken per EMS te versturen. Dit is sneller en veiliger. Particuliere postondernemingen zoals DHL en UPS hebben vertegenwoordigingen op Phuket.
 • Telefoon en Internet Service - Internationaal telefoneren kan in de meeste hotels of via een VOIP app op je mobiele telefoon met wifi. Voor lokale nummers, en oms kan dit ook goedkoop zijn voor internationaal telefoneren, kun je een SIM-kaart met nummer kopen bij een van de supermarktemn. Wij hebben trouwens ook in onze shop wifi beschikbaar.
 • Electriciteit - 220 Volts. Verschillende soorten pluggen zijn in gebruik, maar het tweepins plat (VS) of rond (Europa) type komen het meeste voor. Adapters kunnen goedkoop gekocht worden.
 • Tijd - Het is hier 7 uur later dan GMT/UMT, met zomertijd 5 en in de winter 6 uur later dan in Nederland en België en 1 uur vroeger dan in Hong Kong, Singapore en Maleisië.

Plaatselijk Vervoer

Foto van een tuktuk van je persoonlijk Nederlandstalig duikcentrum Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), scuba duiken Phuket Thailand

De makkelijkste manier om op Phuket te reizen is het huren van een lichte motor/scooter. Voor ongeveer 250 Baht per dag heb je je eigen vervoer. Maar er zijn genoeg alternatieven. Je kunt de brommer service nemen (achter op de brommer zitten met een beroepschauffeur), een Song Taew nemen (de plaatselijke bus, erg goedkoop), of neem de iets duurdere gewone bus, huur een Tuk Tuk (vooraf de prijs afspreken) of neem een taxi, ook overal beschikbaar.

De wegenkaarten zijn goed en de wegen meer dan redelijk, dus reizen op Phuket is eenvoudig, voor welk vervoersmiddel je ook kiest!

Klimaat

Zonnig weer van je persoonlijk Nederlandstalig duikcentrum Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), scuba duiken Phuket Thailand

Phuket heeft een tropisch monsoon klimaat. Het is het hele jaar door warm, maar in mei is het het warmst. September-oktober is het natste.

De beste tijd om Phuket te bezoeken is tijdens het koele noordoost monsoon seizoen, van november tot april, als de lucht niet zo vochtig is, en de verfrissende wind zorgt voor een aangenaam klimaat. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 32° C.
De warmste tijd is mei, met temperaturen tot 36° C. Er zijn korte, heftige onweersbuien, die een welkome verlichting betekenen van de temperatuur en luchtvochtigheid
In juni, juli en augustus zijn er veelal korte buien, met veel zon tussendoor. De temperatuur ligt rond de 33° C, maar het kan warmer aanvoelen.
Tijdens september en begin oktober zijn de stranden, buitenrestaurants en straten relatief rustig. Maar zelfs in deze tijd van het jaar hebben we veel zon tussen de buien door. In ieder geval zijn er genoeg laagseizoen activiteiten, zowel in het water als op het land, tijdens deze natste tijd van het jaar.

Ongeveer 8° ten noorden van de evenaar en ruim buiten bereik van de vernietigende tropische stormen, is Phuket's tropisch klimaat erg aangenaam door de koele noordoosten wind van half oktober tot april, en door aanlandige wind in de zomermaanden.

Cuisine

Vers fruit is inbegrepen in je duiktrip met je persoonlijk Nederlandstalig duikcentrum Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), scuba duiken Phuket Thailand

Phuket, dat al bekend staat om haar verse en heerlijke 'seafood', is snel een reputatie aan het krijgen als een prima plek om uitstekend Thais en internationaal te eten in soms zeer pittoreske omgevingen.
Alles is hier te vinden, van Italiaans en Spaans to Indiaas en Japans. De eetlokalen variëren van eenvoudige noodelstandjes aan de kant van de weg tot air-conditioned restaurants, openlucht restaurants met mooie uitzichten en fastfood ketens.

Honger zul je hier niet lijden!

53 Katekwan Road, Kata Beach, 83100 Phuket, Thailand

Telefoon +66(0)76 284580, fax. +66(0)76 284580, Hotline 24/7: +66(0)80 0408805
info@phuket-scuba.com

Skype: phuket-scuba


phuket-scuba.com, Je persoonlijk Nederlandstalig Duikcentrum en Duikschool op Phuket Thailand, TAT/OTD-no. 34/00245