Duik staff en overige medewerkers van Phuket dash Scuba dot Com; scuba duiken Similans en Phuket Thailand met je persoonlijk Nederlandstalig duikcentrum op Phuket.
Duik staff en andere medewerkers van Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), scuba duiken Similans en Phuket Thailand

Wie Zijn Wij

Phuket dash Scuba dot Com, phuket-scuba.com, is gestart als Sea Bees Kata door Steven van Leeuwarden. Sea Bees Kata functioneerde volledig onafhankelijk, maar we merkten dat het beter zou zijn als ook de naam van het duikcentrum die onafhankelijkheid weergaf.

We zijn vlug gegroeid de afgelopen jaren. Alhoewel dit niet ons doel is, is het toch gebeurd. We zien dit als iets goeds, een indicatie dan onze gasten blij zijn met onze inspanningen. En dat is ons belangrijkste doel, er voor zorgen dat onze gasten een uitstekende, veilige en bevredigende duikervaring hebben, in alle opzichten.

  • Duikcursussen: een hoge kwaliteitscursus voor een zeer redelijke prijs, waarbij de snelheid van de cursus van de student afhangt en niet van het materiaal. Alle cursussen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 4 personen, heel vaak zijn het zelfs prive cursussen.
    Beginners duikcursussen en vervolgopleidingen zijn veilig en leuk.
  • Duiken dagtrips: we geven een persoonlijk advies, en zorgen er voor dat onze gasten de best mogelijke ervaring krijgen. Afhankelijk van persoonlijke wensen en duikervaring, geven we ons advies betreffende boot en bestemming. Waar mogelijk geven we ook een prive gids mee.
  • Liveaboard duiktrips: er is meer aan een liveaboard dan alleen het duiken en de boot, het gaat om de hele ervaring. Dus praten we met onze gasten, geven onze mening over verschillende boten, hun bemanningen, de gasten die veelal aan boord zijn, het serviceniveau, de divemasters, etc.

Vanwege onze persoonlijke service en advies, hebben we erg veel terugkerende klanten. Wij zijn niet tevreden tot onze klanten tevreden zijn!

Steven & Lin

Foto van Lin en Steven van je persoonlijk Nederlandstalig duikcentrum Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), scuba duiken Similans en Phuket Thailand

Steven komt oorspronkelijk uit Nederland, waar hij werkte als marketing manager. In deze tijd werd hij een sportduiker, en vond scuba duiken zo leuk dat hij over de hele wereld ging duiken. Aangezien het leven in Nederland niet het soort leven was waar hij naar op zoek was, besluit hij met het duiken in zijn levensonderhoud te voorzien, werkend als duikinstructeur in Egypte, Vietnam en Thailand. Hij besloot zich op Phuket te vestigen, vanwege de kwaliteit van het duiken en het leven hier.

Steven is Master Instructeur bij zowel SSI als PADI, en heeft honderden duikers en instructeurs getraind. Hij wordt gezien als een van de meest ervaren duikers in Thailand, en organiseert regelmatig zee- en rifexpedities. Hij spreekt verschillende talen vloeiend, waaronder Thai. Hij probeert zo min mogelijk achter zijn bureau te zitten en drie dagen in de week te gaan duiken.

Lin (officieel Surin) is Steven's vrouw. Ze zorgt er voor dat het duikcentrum mooi en schoon blijft, en probeert orde te houden in de chaos die Steven's bureau vaak is.
Ze is ook de moeder van Suwan en de tante van Lam. Het is echt een familiebedrijf!

Lam

Divemaster Lam foto van je persoonlijk Nederlandstalig duikcentrum Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), scuba duiken Similans en Phuket Thailand

Lam werkt voor ons als de eerste divemaster. Zijn echte naam is Boonpak, maar net als bij alle Thais heeft hij een bijnaam waarmee hij gewoonlijk wordt aangesproken. Na een tijdje in Engeland gewoond te hebben is zijn Engels goed, en hij is erg kalm en ontspannen onder water. Hij is ook erg voorzichtig, dus als iemand al een tijdje niet gedoken heeft, Lam neemt je mee onder water en zorgt ervoor dat je weer heelhuids terug komt, klaar om nog meer duiken te maken.

Na zijn training als divemaster, door Steven trouwens, heeft hij gewerkt als divemaster op liveaboards in de Similans en werkt nu al weer een aardige tijd op dagtrips vanuit Phuket.

Als je macro leven zoals naaktslakken of zeepaardjes, hengelaarsvissen en spoof fluitvissen wilt zien is Lam degene waar je mee wilt duiken. Hij is uitstekend in het spotten van dit soort onderwater leven.

Larry, RIP

Foto van Larry van je persoonlijk Nederlandstalig duikcentrum Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), scuba duiken Similans en Phuket Thailand

Oorspronkelijk uit New York, Larry is onze Master Scuba Diver Trainer. Hij heeft sinds de jaren 70 over de hele wereld gedoken, van de moddervlakten bij Long Island (prachtige duik vandaag, we hebben zelfs een krab gezien!) tot de Great White kooiduiken bij Zuid Africa. Hij heeft ook gedurende jaren parttime gewerkt als divemaster in zowel New York als Hawaii.
Momenteel werkt Larry full time in Hawaii en probeert zo veel als mogelijk is naar Phuket te komen.

Als fanatieke surfer geniet hij van de kleine golfbrekers hier in Kata, een ontspannende verandering van de golven in Hawaii! Larry is een ervaren fotograaf en videograaf, zowel onder als boven water.

RIP Larry, we zullen je missen.

Alwin

Alwin Jongkind werkt voor ons op freelance basis. Oorsponkelijk afkomstig uit het hoge noorden verzorgt hij voor ons Nederlands- en Engelstalige cursussen en zo af en toe ook een Duitstalige cursus. Daarnaast treedt hij ook af en toe op als gids.

Suwan

Suwan picture van je persoonlijk Nederlandstalig duikcentrum Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), scuba duiken Similans en Phuket Thailand

Suwan, dat is zijn officiele naam trouwens, zijn bijnaam is voor Thai makkelijk uit te spreken maar heeft voor de meeste werterlingen een moeilijke klank, is voor ons op verschillende fronten actief.

Als je wilt dat we je na je aankomst van het vliegveld afhalen of na je duiktrip terugbrengen naar het vliegveld, dan is Suwan degene die dat zal doen. Als een deel van onze duikuitrusting een service nodig heeft zal Suwan of Lam dit doen. En hij is ook onze klusjesman voor alle dingen die in de shop moeten worden gedaan.Behalve de hier genoemde duikstaf, hebben we ook een netwerk van ervaren, meertalige instructeurs tot onze beschikking.

53 Katekwan Road, Kata Beach, 83100 Phuket, Thailand

Telefoon +66(0)76 284580, fax. +66(0)76 284580, Hotline 24/7: +66(0)80 0408805
info@phuket-scuba.com

Skype: phuket-scuba


phuket-scuba.com, Je persoonlijk Nederlandstalig Duikcentrum en Duikschool op Phuket Thailand, TAT/OTD-no. 34/00245