Duiken Phuket Thailand met Phuket dash Scuba dot Com. Liveaboard duiken vanuit Phuket en Khao Lak naar Similans met je persoonlijk Nederlandstalig duikcentrum op Phuket.
Duiksafari's informatie van Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), liveaboard scuba duiken Similans en Phuket Thailand

Liveaboards (safari's)

Phuket-scuba.com heeft een aantal liveaboard boten om uit te kiezen. We kunnen je duiktrips aanbieden naar de beste duikplekken van Thailand: Similans, Koh Bon, Koh Tachai, Richelieu Rock, Hin Daeng, Hin Muang, Koh Haa en Koh Phi Phi. Sommige schepen zijn uiterst luxueus, terwijl anderen zich meer concentreren op het duiken zelf. Maar alle boten waar we gebruik van maken voldoen aan onze, hoge, veiligheidseisen, zonder uitzondering!

Het is ons beleid om het programma samen te stellen conform de wensen van de klant. Dit omvat de keuze van de safariboot, soort kajuit, aantal dagen aan boord,... Samengevat: alles is mogelijk!

Het leven aan boord van deze liveaboard boten is pure ontspanning. Een willekeurige dag bestaat uit duiken in kristalhelder water, ontspannen op het zonnedek, genieten van heerlijke Thai of Europese maaltijden, exotische eilanden bezoeken. Een leven waar je gemakkelijk aan went!

Prijzen varieren van 15.500 Baht voor een eenvoudige 3-daagse duiktrip tot 81.000 Baht voor een 8-daagse cruise op een eerste klas, luxe boot. Waar je ook voor kiest, het duiken met deze liveaboard boten levert altijd schitterende herinneringen op. Een tropische mix van avontuur en ontspanning!

En we hebben iets speciaals: een liveaboard duiken trip naar de Similan Eilanden, waar we aankomen en vertrekken op iedere dag die je maar wilt. Geen vaste schema's meer, jij beslist wanneer je wilt vertrekken en hoe lang je wilt blijven.

Als je je duikuitrusting wilt huren, we beschikken over een ruime voorraad kwalitatief hoogwaardig duikmateriaal. Meer informatie over duikuitrusting hier.

Liveaboard Bestemmingen ten Noord-westen van Phuket

Similan EilandenSimilans foto van je persoonlijk Nederlandstalig duikcentrum Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), duiksafari's Similans en Phuket Thailand

De Similan Eilanden zijn een verbazingwekkende groep van negen eilanden, ten noord-westen van Phuket.
Het duiken hier is overweldigend; een van de top duikplekken in de wereld en Azië en zeker het beste in Thailand. Levendige riffen, schitterende koralen, indrukwekkende waaierkoralen en een ongelofelijke variëteit aan onderwaterleven inclusief grote oceaanvissen als mantaroggen en walvishaaien.

De Similans worden gekenmerkt door gigantische rotsblokken boven en onder de waterlijn, die zorgen voor geweldige vergezichten onder water en opwindende doorzwemmogelijkheden voor duikers om te verkennen. Het water is kristalhelder en de zichtwijdte is fantastisch. De Similans hebben ook uitstekende zandstranden en ondiepe koraalriffen in de baaien, die perfect zijn om te snorkelen.

Verspreid over de negen eilanden zijn ongeveer 20 verschillende duikplekken.

Similans en Phuket Thailand scuba duiken liveaboards met Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com); spoo fluitvis

Sommige van de duikplekken bij de Similan Eilanden, bij voorbeeld Fantasea Reef, zijn momenteel gesloten voor duikers om de duikplek te beschermen.

Een van de top duikplekken is Christmas Point. Dit is een goede plek voor mantaroggen, verpleegsterhaaien en barracuda's. Het heeft een indrukwekkende variëteit aan hard en zacht koraal en een geweldig netwerk van doorzwemmogelijkheden.

Shark Fin Reef heeft mooie koraal- en sponstuinen. Dit is een uitstekende plek om rifhaaien en de gigantische Napoleon baars te zien.

Elephant Rock ziet er aan de oppervlakte uit als een olifantenkop. Onder het wateroppervlak is een indrukwekkend aantal tunnels en doorzwemmogelijkheden. Hier vinden we aan het begin van de duik kleine witpuntrifhaaien onder een rots en veel kleurrijke vis.

Boulder City is een andere favoriete duikplek van de Similans. Door haar open ligging is het hier mogelijk om vrijwel alles te zien, inclusief walvishaaien en manta's. Het is altijd een uitzonderlijke duik. Luipaardhaaien, Spaanse danseressen en grote barracuda's worden hier vaak gezien tegen een achtergrond van gigantische granietblokken.

Om bij de Similans te duiken kun je met een dagtrip of een liveaboard meegaan. Je kunt er voor kiezen je duiksafari alleen bij de Similans te doen of ook andere duikplekken verder naar het noorden te beduiken, zoals Koh Bon, Koh Tachai, Richelieu Rock en Surin Eilanden.Koh Bon & Koh TachaiDe mooie eilanden Koh Bon en Koh Tachai maken deel uit van het Similans Nationale Marine Park. Door hun geïsoleerde ligging bieden deze eilanden uitstekende mogelijkheden om manta's en walvishaaien te zien.

Mantarog van je persoonlijk Nederlandstalig duikcentrum Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), duiksafari's Similans en Phuket Thailand

Koh Bon is een fantastische duikplek, beroemd vanwege haar bezoekende walvishaaien, haaien en met name mantaroggen. Er zijn duizenden scholende vissen evenals octopus en sepia. Een overvloed aan koraal, anemonen en fascinerende zeesponsen maakt dit een uitzonderlijke duikplek, barstend van het leven.

Koh Tachai bestaat uit een serie van pinnacles en rotsblokken onder water, die uitstekende doorzwemmogelijkheden vormen. Een variëteit aan waaierkoralen, veersterren en anemonen maakt dit een geweldig gebied om te beduiken. Grote Napoleons en geelstaart barracuda's worden vaak gezien temidden van scholende vissen zoals wimpelvis en fusiliers.


Om bij Koh Bon en Koh Tachai te duiken neem je een van de liveaboards die een gecombineerde trip naar de Similans en Surin maken. Minimale duur van de duiktrip is 3 dagen en 2 nachten, een duiksafari van 4 dagen en 4 nachten (of zelfs langer) is aanbevolen.Richelieu Rock & Surin EilandenHet mooie Surin Marine National Park ligt ten noorden van Koh Bon en Koh Tachai. Het bestaat uit vijf granieten eilanden bedekt met schitterende bossen, idyllische stranden en mooi helder water.

Luipaardhaai van je persoonlijk Nederlandstalig duikcentrum Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), duiksafari's Similans en Phuket Thailand

De Surin Eilanden zijn een uitstekende plek om veel verschillende soorten schildpadden te zien, want deze komen naar Koh Chi (een van de eilanden) om zich te voeden en eieren te leggen. Dit gebied is perfect voor onze nachtduiken. Naast schildpadden zien we veel roggen, krabben, garnalen en ook rifhaaien. Er zijn tuinen van anemomen, sponsen en een indrukwekkende variëteit aan koralen en reuzenmosselen te zien.
Tijdens de daguren zijn de noorderlijke Surin Eilanden een topspot voor "grootvis".

De beroemde Richelieu Rock is een van de beste plekken ter wereld om walvishaaien te zien en is zeker een van de beste duikplekken van Thailand. Deze geheel onder het water liggende rots is omgeven door onderwater pinnacles, bedekt in waaier- en andere koralen, waardoor dit een spectaculaire muurduik is.

Richelieu Rock is ongelofelijk rijk aan onderwaterleven. Hier kun je zeepaardjes zien, murenen, koraalduivels, verschillende roggensoorten en scholen wimpelvis. Vanwege haar locatie in open water kun je hier ook oceaanvissen zien zoals barracuda, makreel en tonijn.


Om bij Richelieu Rock en Surin Eilanden te duiken neem je een van de liveaboards die een gecombineerde scuba trip maken naar Similans en Surin. Minimale duur van de duiksafari is 3 dagen en 2 nachten, een duiksafari van 4 dagen en 4 nachten (of zelfs langer) is aanbevolen.


Liveaboard Bestemmingen ten Zuid-oosten van Phuket

Hin Daeng & Hin MuangMidden in de oceaan gelegen staat dit gebied bekend als een van de beste duikplekken ter wereld. Met een uitstekend onderwater leven, overweldigend onderwater landschap en echt prachtige zachte koralen is dit een duikgebied dat niemand mag missen.

Walvishaai bij Hin Daeng van je persoonlijk Nederlandstalig duikcentrum Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), duiksafari's Similans en Phuket Thailand

Hin Daeng, een onderwater leemstenen pinnacle, rijst een paar meter uit boven het oppervlak en loopt steil af naar 60 meter. Geen andere plek in de Andaman Zee en Thailand heeft een muur als deze. De pinnacle is bedekt met kleurrijk zacht koraal met grote hoeveelheden anemomen. Scholen barracuda, makreel en ook zeilvis in overvloed; terwijl walvishaaien, zilvertip haaien, grote roggen en manta's vaak worden gezien. Je kunt hier eigenlijk alles tegenkomen dat mocht besluiten op te dagen.

Hin Muang wordt algemeen gezien als een van de beste duikplekken van Thailand. Het is ongeveer 200 meter lang en 30 meter breed, de top van de pinnacle ligt in ongeveer 10 meter water. Sepia en koraalduivels zien we hier vrijwel altijd in het tapijt van paars zacht koraal, dat de plek zijn naam heeft gegeven.
De verticale drop offs kennen een grote concentratie zig-zag oesters en scholen barracuda hangen rond bij de rotsachtige uitsteeksels. In het ondiepe vinden we grote hoeveelheden zeeanemonen.
Het onderwater leven dat we hier tegenkomen lijkt sterk op dat van Hin Daeng, met meer bezoekende oceaanvissen. En net als Hin Daeng kan dit een uitdagende duik zijn, vanwege de vaak sterke stromingen en surge.

Om bij Hin Daeng & Hin Muang te duiken, en vaak zullen ook het prachtige Koh Haa en de Phi Phi eilanden aangedaan worden op een trip hier naar toe, neem je een van onze liveaboard trips naar dit gebied. De minimale duur van de trip is 2 dagen en 2 nachten, een duiksafari van 3 dagen is aanbevolen.Wil je enkele van de beste duikplekken ter wereld verkennen? Laat ons je plannen en ideeen weten. Samen kunnen we dan een aantrekkelijk programma uitwerken.

Voor meer informatie over de boten en de schema's, kijk eens op onze Similans pagina, met complete informatie over liveaboard duiken in Thailand, inclusief een selectie van de safariboten die de meeste waar voor het geld bieden.

Op onze pagina met ons boekingsbeleid vind je alle informatie over de boekings- en afzeggingsvoorwaarden.
Op onze speciale aanbiedingen pagina vind je onze last minutes, speciale dagtrips en speciale liveaboard aanbiedingen.

53 Katekwan Road, Kata Beach, 83100 Phuket, Thailand

Telefoon +66(0)76 284580, fax. +66(0)76 284580, Hotline 24/7: +66(0)80 0408805
info@phuket-scuba.com

Skype: phuket-scuba


phuket-scuba.com, Je persoonlijk Nederlandstalig Duikcentrum en Duikschool op Phuket Thailand, TAT/OTD-no. 34/00245