Duiken Phuket Thailand met Phuket dash Scuba dot Com. Liveaboard duiken vanuit Phuket naar Phi Phi, Hin Daeng en Koh Haa met je persoonlijk Nederlandstalig duikcentrum en Thailand liveaboard adviseur op Phuket.
Duiksafari's informatie van Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), liveaboard scuba duiken Similans en Phuket Thailand

Zuid Andaman

Koh Phi Phi en haar duiklocaties zoals Hin Bida, Koh Bida Nai, Koh Bida Nok en het Shark Point gebied bevinden zich ten oosten van Phuket, halverwege Phuket en Krabi. Een stukje verder naar het zuiden vinden we Koh Lanta, Koh Haa en de spectaculaire riffen van Hin Daeng en Hin Muang. Deze laatste twee duikplekken zijn de beste plekken om walvishaaien te zien, en ook manta's zijn hier vaak aanwezig.
De liveaboard boten combineren normaal gesproken al deze locaties in een trip, het hele jaar door.

Hin Daeng

Kaart van Zuid Andaman van Thailand Liveaboards (thailand-scuba.com), liveaboard scuba duiken (duiksafaris) Similans Thailand

Midden in de oceaan gelegen staat dit gebied bekend als een van de beste duikplekken ter wereld. Hin Daeng, een onderwater leemstenen pinnacle, rijst een paar meter uit boven het oppervlak en loopt steil af naar 60 meter.

Geen andere plek in de Andaman Zee heeft een muur als deze. De pinnacle is bedekt met kleurrijk zacht koraal met grote groepen anemonen. Scholen barracuda, grote makrelen, tonijn en ook zeilvis zien we hier vaak, terwijl walvishaaien, zilvertiphaaien, grote stekelroggen en mantas ook regelmatig worden gezien. Dat maakt het heel gemakkelijk om de kleine bewoners van deze site over het hoofd te zien. Veel naaktslakken, garnalen en zeesterren kunnen we hier vinden.

Barracudas van Thailand Liveaboards (thailand-scuba.com), liveaboard scuba duiken (duiksafaris) Similans Thailand

Aan de zuidkant vinden we de drop of, waar zwart koraal en zeewaaiers de muur bedekken. Luipaardhaaien zien we hier vaak rusten. De westkant is bedekt met zeeanemonen, terwijl de noordkant langzaam afloopt en overgaat in een zandbodem. Rotsblokken vormen hier uitstekende woningen voor de verschillende soorten murenen die hier leven. Als we weer omhooggaan, wees dan klaar om scholen vleermuisvis te begroeten.

Sterke stromingen en surge kunnen dit een uitdagende duikplek maken, waar de topografie weinig gelegenheid biedt om veilig naar beneden te gaan en uit te rusten als je buiten adem bent.

Om bij Hin Daeng te duiken neem je een Zuid Andaman liveaboard. Minimale duur van de trip is 2 dagen, aanbevolen is 3 dagen. Vraag ons als je meer informatie hierover wilt.

Hin Muang

Harlekijngarnaal bij Hin Muang van Thailand Liveaboards (thailand-scuba.com), liveaboard scuba duiken Zuid Andaman Thailand.

Hin Muang wordt algemeen gezien als een van de beste duikplekken van Thailand. Het is ongeveer 200 meter lang en 30 meter breed, de top van de pinnacle ligt in ongeveer 10 meter water. Sepia en koraalduivels zien we hier vrijwel altijd in het tapijt van paars zacht koraal, dat de plek zijn naam heeft gegeven.
De verticale drop offs kennen een grote concentratie zig-zag oesters en scholen barracuda hangen rond bij de rotsachtige uitsteeksels. In het ondiepe vinden we grote hoeveelheden zeeanemonen.

Het onderwaterleven dat we hier tegenkomen lijkt sterk op dat van Hin Daeng, met meer bezoekende oceaanvissen. En net als Hin Daeng kan dit een uitdagende duik zijn, vanwege de vaak sterke stromingen en surge.
Tijdens het 2006-2007 seizoen zijn de koralen bij Hin Muang beschadigd door grote hoeveelheden algen in het water. Het is snel aan het herstellen en vrijwel terug op het oude niveau

Om bij Hin Muang te duiken neem je een Zuid Andaman liveaboard. Minimale duur van de trip is 2 dagen, aanbevolen is 3 dagen. Vraag ons als je meer informatie hierover wilt.

Koh Haa

Luipaard haai bij Koh Phi Phi van Thailand Liveaboards (thailand-scuba.com), liveaboard scuba duiken (duiksafaris) Zuid Andaman Thailand.

De meer dan 12 duikplekken van Koh Haa bieden prachtig schuba duiken en omvatten The Cathedral en The Chimney. Er zijn ook onderwater pinnacles, drop-offs, muren, rotsen en andere grotten, kamers die met elkaar verbonden zijn en swim-throughs te verkennen.

Ko Haa, wat in het Thais 'Vijf Eilanden' betekent, biedt een onderwaterleven dat varieert van een zeldzame spookfluitvis die slechts een paar centimer groot is, tot een overvloed aan octopus die zich verstoopen tussen de rotsen. Een hawksbill schildpad zien we hier ook vaak rondzwemmend tussen het ongerepte koraal. Manta roggen, adelaarsroggen en zelfs walvishaaien zien we hier soms. Als je een kijkje neemt in het blauwe vind je grote scholen glasvis, barracudas en travellies. Precies voorspellen wat je gaat ziet kan natuurlijk niet, maar het is altijd een aangename verrassing!

Een van de hoogtepunten van Ko Haa is de serie aan grotten en swim-throughs. De grootste grot heeft drie kamers en staat bekend als The Cathedral. De eerste twee kamers zijn met elkaar verbonden door een ondiepe swim through op ongeveer 9 meter. Het is ook mogelijk om in The Cathedral naar de oppervlakte te gaan en de leemstenen stalagtieten te bewonderen die vanuit het plafond naar beneden komen.

Om bij Koh Haa te duiken neem je een Zuid Andaman liveaboard. Minimale duur van de trip is 2 dagen, aanbevolen is 3 dagen. Vraag ons als je meer informatie hierover wilt.

Koh Phi Phi

Steven in een snapper school bij Koh Bida Nok, Koh Phi Phi van Thailand Liveaboards (thailand-scuba.com), liveaboard scuba duiken (duiksafaris) Zuid Andaman Thailand.

De wilde leemstenen kliffen die vanuit de hoogte in het azuurblauwe water lijken te vallen maken van Phi Phi een onvergetelijke bestemming voor duikers. Onderwater wordt het landschap nog meer adembenemend. Met diepe grotten, dramatische overhangen, muren die tot 30 meter naar beneden gaan, swim-throughs, onderwater pinnacles en een geweldige tentoonstelling van harde en zachte koralen is het duiken bij Phi Phi gevarieerd en spectaculair.

Phi Phi heeft niet een altijd goed zicht zoals de Similans en Koh Haa, maar de top duikplekken Bida Nai, Bida Nok en Hin Bida (Phi Phi Shark Point) zijn het thuis van zo'n grote concentratie aan vi-s en koraalleven dat duikers dat vaak niet eens merken! Er is zo veel te zien op de riffen bij Phi Phi en het koraal is zo dicht dat het soms moeilijk is om te kiezen waar te kijken.

Phi Phi is het beste bekend als het thuis van de Luipaardhaai. Deze kalme nachtdieren zien we vaak op het zand liggen tegen de stroming in; zij zijn een van de weinige haaisoorten die niet hoeven te zwemmen om te ademen. Ze eten graag schelpdieren, kleine vissen en zeeslangen en zijn volledig gevaarloos voor de mens.
Het verdere onderwaterleven is zeer gevarieerd. Ko Phi Phi is een van de meest diverse duikplekken in het gebied.

Om bij Koh Phi Phi te duiken neem je een Zuid Andaman liveaboard. Minimale duur van de trip is 2 dagen, aanbevolen is 3 dagen. Vraag ons als je meer informatie hierover wilt. Je kunt ook duiken bij Phi Phi op dagtrips vanuit Phuket, meer informatie daarover hier.

Shark Point gebied

Steven bij het wrak van de King Cruiser van Thailand Liveaboards (thailand-scuba.com), liveaboard scuba duiken (duiksafaris) Zuid Andaman Thailand.

Halverwege Phuket en Phi Phi vinden we het Shark Point gebied met vier verschillende duikplekken: Shark Point, King Cruiser Wrak, Anemone Reef en dichter bij Phuket Koh Doc Mai.

Shark Point (of Hin Musang) is een groep van pinnacle duikstekken die een van de meest overdadige en kleurrijke zachte koralen van Thailand huisvest en het thuis is voor letterlijk duizenden vissen en ander onderwaterleven. De plek is genoemd naar de Luipaardhaaien die we hier vaak rustend in het zand zien liggen.
De King Cruiser was oorspronkelijk een veerboot die gezonden is op 4 Mei 1997. Het stalen wrak is verworden tot een fantastisch natuurlijk rif en een grote varieteit aan onderwaterleven beschutting biedt. Het wrak is 85 meter lang en 35 meter breed, heeft vier dekken met grote gangpaden en ramen. Het King Cruiser wrak ligt perfect rechtop op een diepte van 32 meter, met de kapiteinskajuit op 12 meter. Dit kunstmatige rif is volledig bedekt in schorpioenvissen en koraalduivels en grote scholen travellies, vleermuisvissen en snappers vinden hier bescherming en voedsel.
Anemone Reef is, zoals de naam al suggereert, volledig bedekt in anemonen die met de stroming heen en weer bewegen. Er is een enorme varieteit aan murenen van zebra en spot-face murenen tot honeycombed yellow-edged, undulated, white mouth and clouded murenen (ik ken de Nederkandse namen niet, dus vermelding in het Engels). Je vindt ook veel koraalduivels en schorpioenvissen op deze duikplek.
Koh Doc Mai (Bloemen Eiland) is een grote rots midden in het open water tussen Shark Point en Phuket. De drop off valt tot 30 meter aan de oostkant en biedt twee grotten om te ontdekken. Aan de westkant loopt de duikplek in stappen omhoog tot vlak onder het wateroppervlak. De muur is volledig bedekt met harde en zachte koralen, waaronder gigantische gorgonias. Zeepaardjes zien we hier vaak en kreeft, krab en garnalen zijn slechts enkele van de soorten die je hier kunt vinden.

Om het Shark Point gebied te beduiken neem je een Zuid Andaman liveaboard. Minimale duur van de trip is 2 dagen, aanbevolen is 3 dagen. Vraag ons als je meer informatie hierover wilt. Je kunt ook duiken in het Shark Point gebied op dagtrips vanuit Phuket, meer informatie daarover hier.Maak hieronder een keuze uit de boten voor je Thailand liveaboard trip naar de Zuid Andaman: Hin Daeng, Hin Muang, Koh Haa, Phi Phi, Shark Point gebied. Op onze speciale aanbiedingen pagina vind je last minute aanbiedingen en speciale scuba trips (liveaboard en dagtrips).

Prijsklasse A

Prijsklasse B

Prijsklasse C

Prijsklasse D


Wil je enkele van de beste duikplekken ter wereld verkennen? Laat ons je plannen en ideeen weten. Samen kunnen we dan een aantrekkelijk programma uitwerken.

Op onze pagina met ons boekingsbeleid vind je alle informatie over de boekings- en afzeggingsvoorwaarden.
Op onze speciale aanbiedingen pagina vind je onze last minutes, speciale dagtrips en speciale liveaboard aanbiedingen.

53 Katekwan Road, Kata Beach, 83100 Phuket, Thailand

Telefoon +66(0)76 284580, fax. +66(0)76 284580, Hotline 24/7: +66(0)80 0408805, WhatsApp: +66(0)80 0408805
info@phuket-scuba.com

Skype: phuket-scuba


phuket-scuba.com, Je persoonlijk Nederlandstalig Duikcentrum en Duikschool op Phuket Thailand, TAT/OTD-no. 34/00245