Wrak duiken Phuket Thailand met Phuket dash Scuba dot Com. Alle Phuket wrak duikplekken iedere dag van de week met je persoonlijk Nederlandstalig duikcentrum op Phuket.
Dagtrip wrakduiken informatie van Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), dagtrip scuba duiken Phuket Thailand

Dagtrips Wrakduiken

Wij zijn er trots op, dat we alle duikplekken van Phuket iedere dag van de week aan kunnen bieden. Om dit mogelijk te maken, kunnen we je verschillende boten aanbieden die naar de diverse bestemmingen gaan. En de wrakken die we hier hebben maken deel uit van het totaalpakket. Bij Racha Yai alleen hebben we vijf wrakken, en er is natuurlijk ook nog het wrak van de King Cruiser.

Harruby Liveaboard Wrak

Harruby wrak van Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), dagtrip scuba duiken Phuket Thailand

De Harruby, een voormalige liveaboard boot, ligt in Bay 1, vlakbij drie grote stapels betonnen kubussen, die op zichzelf ook een kunstmatig rif vormen.

De bodem van het wrak ligt op ongeveer 21 meter met de top rond de 15 meter, waardoor het voor alle niveaus van gecertificeerde scuba duikers goed toegankelijk is. Het wrak is in goede conditie en is het beste wrak in de omgeving voor zowel wrak penetratie als voor het participeren in de SSI of PADI Wrak Specialiteits Cursus.

Er zitten hier veel vleermuisvissen, zich vaak verstoppend in het wrak, en scholen barracuda, snapper en fuseliers zien we heel regelmatig hier. En er zijn natuurlijk de gebruikelijke wimpelvissen, papegaaivissen, schorpioenvissen, en soms zien we hier ook ook een steenvis en een spookfluitvis.

Vrachtschip Wrak

Vrachtschip wrak van Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), dagtrip scuba duiken Phuket Thailand

In de zomer van 2015 de Siniran Andaman, een Cambodiaans vrachtschip, is vlak bij Coral Eiland gezonken, waar het probeerde te schuilen voor een storm. Een deel van de boot is verplaatst naar Koh Racha Yai waar het het aantal scheepswrakken in de Phuket regio nog verder vergroot. Vanwege de lokatie van het zinken staat dit wrak ook bekend als het Coral Eiland wrak.

De bodem van het wrak ligt op ongeveer 26 meter, de top op ongeveer 22 meter, en biedt excellente mogelijkheden tot penetratie. Aangezien het pas recentelijk is gezonken is het nog niet echt begroeid. Het bevindt zich een paar minuten onder water ten zuiden van de Harruby. Ook dit is een prima wrak voor het volgen van de SSI of PADI Wrak Specialiteits Cursus en aangezien niet veel duikers hier heengaan vanwege de meer geisoleerde ligging en grotere diepte is dit ook excellent voor penetratie.

We zien hier vaak wat scholen barracuda en snapper, maar nog geen uitbundig visleven. Het duiken hier is echt duiken vanwege het wrak!

Andaman Eagle Wrak

Andaman Eagle wrak van Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), dagtrip scuba duiken Phuket Thailand

Deze oude Thaise vissersboot bevindt zich een beetje verder naar het oosten en een beetje dieper dan de Harruby, en is vaak al zichtbaar vanuit de Harruby.

De conditie van het wrak is snel verslechterd, maar het is nog steeds een intertessante en aantrekkelijke duikplek met de kielbalken duidelijk zichtbaar. Het ligt wat dieper met de top van het wrak op ongeveer 24 meter. De top op 24 en de bodem op 26 geeft al aan dat er helemaal geen penetratie meer mogelijk is.

Er is altijd veel vis hier, eigenlijk zien we bijna altijd de gebruikelijke rifvissen, en vaak zien we een of twee van de grote murenen hier die in de omgeving van het wrak rondhangen. Ook steenvis is vaak aanwezig, ik heb hier een stelletje gezien dat van de Harruby naar de Andaman Eagle aan het hoppen was, een erg mooi en grappig gezicht.

Dit wrak geeft een beetje een onwerkelijk gevoel, maar he kunt hier erg mooie foto's maken.

Speedboat Wrak

Andaman Explorer wrak van Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), dagtrip scuba duiken Phuket Thailand

Er is een oud wrak, gelegen op 21 meter diepte aan de noordkant van Bay 1. Vanwege de lokatie wordt dit wrak het Homerun wrak genoemd (de duikplek hier, normaal gesproken als een stromingsduik gedaan, heeft Homerun), vanwege de herkomst wordt het het speedboot wrak of zeilboot wrak genoemd. Het was een zeilboot, de Andaman Explorer, in gebruik bij Fantasea Divers en bewust hier afgezonken, maar de restanten lijken echt veel op een speedboot, zie de foto.

Dit wrak is in een slechte staat, maar vanwege het onderwater leven in en om het wrak is dit een fantastische duikplek. Grote scholen snapper en glasvissen op het wrak, het is nooit moeilijk om een paar grote murenen op het wrak te vinden, samen mket de barracudas die van het rif naar beneden komen voor een kijkje. Er zitten altijd verschillende soorten garnalen en als je geluk hebt vind je hier ook een grote Jenkins rog onder of in het wrak zelf.

Marla's Mystery Wrak

Marla's Mystery wrak van Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), dagtrip scuba duiken Phuket Thailand

Marla's Mystery was een aak, het wrak ligt ook aan de oostkant van Racha Yai, ten oosten van Bay 1, op een afstand van ongeveer 150 meter.

Het wrak is in 2004 afgezonden, en was Racha's eerste kunstmatige rif. Het zinken van het schip vond plaats tijdens de viering in Thailand van Loy Kratong, Wat door Thaise families wordt gevierd door het te water laten van symboplische bootjes die Kratongs heten. Nadat Marla's Mystery meer dan 12 jaar op een scheepswerf lag weg te rotten, is het wrak neergelaten vlak bij een koraalrif dat helaas in de jaren eraan voorafgaand door dynamietvissen tot een puinhoop was gereduceerd. Gaten die in de waterdichte schotten en het dek zijn gemaakt bieden veilige doorzwem mogelijkheden, waardoor het wrak een ideale plek is voor diepe duiken en Nitrox training.

Het wrak is helemaal bedekt met hard koraal, heel veel onderwater leven leeft permanent in het wrak. Grote murenen, grote barracuda noemen dit wrak hun thuis. De kiel van het wrak ligt op 32 meter meter met de top op ongeveer 27 meter. Er is geprobeerd om heer ondieper te laten zinken, maar tijdens de afdaling is ze helaas verder weg gegleden. Met een lengte van 30 meter en een breedte van 3 meter wordt dit wrak zelden bedoken vanwege de diepte en het ontbreken van een meerboei.
Ander onderwater leven op het wrak bestaat uit koraalduivels, schorpioenvissen en Kuhls pijlstaartroggen zien we vaak in het zand rondom het wrak. Soms zien we adelaarsroggen rondzwemmend om het wrak.

Vanwege de diepte nemen we alleen advanced duikers mee naar Marla's Mystery. Om het maximale uit de duik hier te halen is het aan te raden om met nitrox te duiken en zo meer bodemtijd te krijgen en dus meer tijd op het wrak. Het is moeilijk dit wrak te lokaliseren, soms missen duikers die hier willen duiken het wrak compleet, dus we hebben vooraf informatie nodig om de kansen om het wrak voor je te vinden te vergroten.

King Cruiser Wrak

King Cruiser wrak van Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), dagtrip scuba duiken Phuket Thailand

Dit fantastische scheepswrak, gezonken in mei 1997, bevindt zich vlak bij Anemone Reef, ongeveer anderhalf uur varen vanuit Phuket. De boot bevatte vroeger een groot autodek, een middendek met salons en eetzalen en een zonnedak met een kapiteinskajuit, maar deze zijn vrijwel onherkenbaar tegenwoordig. Deze 88 meter lange voormalige autoveerboot kan vanwege de diepte en soms sterke stromingen en beperkt zicht een uitdagende duikplek zijn.

Het King Cruiser wrak is haar leven begonnen als een passagiersveerboot in Japan onder de naman Koro Maru, is na geruime tijd verhuisd naar Koh Samui met King Cruiser als nieuwe naam, en uiteindelijk hier in de Andaman Zee beland, waar ze dagelijks trips maakte tussen Phuket en Phi Phi. Het was vroeger een autoveerboot, maar aangezien Phi Phi autovrij is is ze geeindigd als uitsluitend een passagiersveerboot.

Op een routine trip op 4 mei 1997 is ze tegen Anemone Reef gevaren, waarbij het bovenste gedeelte van het rif verdwenen is en het rif door de buik van de King Cruiser is gescheurd. King Cruiser is 4 uur later gezonken zodat alle passagiers en bemanning ruim de tijd hadden om het wrak te verlaten. De King Cruiser is langzaam gezoken, en rust nu op een diepte van 32 meter. Dit grote 88 meter lange en 25 meter brede wrak kan niet meer veilig worden binnengegaan, met ingevallen plafonds en dekken. Puur als een wrakduik is er nog steeds veel te zien inclusief doorzwemmen, maar het is voornamelijk een groot kunstmatig rif, met grote scholen van verschillende vissoorten. Maar het is een duik voor gevorderden vanwege diepte, zicht en matige tot sterke stromingen.

Opo de achtersteven is een meerlijn, met vaak sterke zijstromingen is het erg belangrijk om af te dalen langs deze lijn, het zou erg jammer zijn het King Cruiser wrak te missen. Het wrak begint bij 18 meter, meestal volgen we de contouren van het schip aan de bakboordkant naar de boeg, en komen langs de stuurboordkant weer terug, waarbij we door twee deuren een gang oversteken door een doorzwem. Kijk goed uit voor scherpe objecten en hou je luchtverbruik en decompressietijden in de gaten. Opstijging gaat weer langs de meerlijn waar we ook onze 3 minuten 5 meter veiligheidsstop maken.

Op en bij het wrak kun je grote scholen zien van makreel, geelstaart of grote barracudas, koraalduivels, schorpioenvissen, keizersvissen, snapper en nog veel meer soorten. Op de zandbodem liggen soms kleine verpleegsterhaaien te slapen.

Je kunt duiken bij het King Cruiser wrak als een funduik of als onderdeel van de SSI Advanced Adventurer Cursus of PADI Advanced Open Water Cursus. Het kan ook deel uitmaken van een wrakduik cursus, zonder penetratie.Comfortabele Boten

Dagtrip duikboot van Phuket dash Scuba dot Com (phuket-scuba.com), dagtrip scuba duiken Phuket Thailand

Om je een idee te geven van de boten die we gebruiken, dit is de M/V Kepsub, een snelle dagtrip boot met twee motoren en twee schroeven. Dit is een van de boten die we gebruiken, een van de meest comfortabele duikboten die hier in Phuket en omgeving rondvaren. Maar we kunnen je meer boten bieden, in alle prijs- en comfortklassen.

Duikboten gaan naar Racha Noi en Racha Yai op alle dagen van de week, maar normaal gesproken zou je dan slechts 1 duik maken bij (een van de) wrakken van Bay 1. Je kunt ook kiezen voor een 2-duiken trip naar Racha Yai, waar we dan zullen proberen om 2 duiken te maken bij de wrakken. Iedere dag hebben we een trip naar het King Cruiser-Shark Point gebied, waarbij het wrak van de King Cruiser een van de drie duikplekken van die dag zal zijn.

Hou er rekening mee dat de selectie van de duikplekken plaatsvindt op basis van weersomstandigheden, stromingen, veiligheid en geschiktheid voor de andere duikers op de boot. We kunnen specifieke duikplekken niet garanderen voor bootvertrek. Wij geven een persoonlijk advies, en zorgen er voor dat je de best mogelijke ervaring krijgt. Daar waar mogelijk, en dat is vrijwel altijd, sturen wij een privegids mee.We bieden ook aantrekkelijke Phuket en Similans duikpakketten!

  • Boek een 3 dagen Phuket en/of Similans dagtrip duikpakket en ontvang 5% korting op het duiken
  • Boek een 5 dagen Phuket en/of Similans dagtrip duikpakket en ontvang 10% korting op het duiken
  • Boek een 7 dagen Phuket en/of Similans dagtrip duikpakket en ontvang 15% korting op het duiken

Let op: alle prijzen zijn inclusief transfers van en naar je hotel vanuit Patong, Karon, Kata, Rawai, Chalong en Nai Harn, lucht en lood, duikgids (max. 4 duikers per gids), ontbijt, lunch, fruit, drinkwater, thee en koffie aan boord.

Als je duikuitrusting wilt huren, altijd in uitstekende conditie, betaal je voor een volledige set 600 Baht per dag. Een volledige set omvat BCD, automaat, shorty natpak, vinnen, masker en snorkel. Duikcomputer en volledig natpak hebben we tegen een kleine meerprijs te huur.

 

Laat ons weten wanneer je wilt gaan.
We bieden namelijk alle duikplekken op vrijwel iedere dag van de week.

Op onze boekingsbeleid pagina vind je alle informatie over de boekings- en afzeggingsvoorwaarden. Op onze speciale aanbiedingen pagina vind je onze last minutes, speciale dagtrips en speciale liveaboard aanbiedingen.

53 Katekwan Road, Kata Beach, 83100 Phuket, Thailand

Telefoon +66(0)76 284580, fax. +66(0)76 284580, Hotline 24/7: +66(0)80 0408805
info@phuket-scuba.com

Skype: phuket-scuba


phuket-scuba.com, Je persoonlijk Nederlandstalig Duikcentrum en Duikschool op Phuket Thailand, TAT/OTD-no. 34/00245